web stats
  • / Nyheter
  • / Härlig stämning vid invigning av torget i Ryd

Härlig stämning vid invigning av torget i Ryd

Det var stort intresse och härlig stämning när Tingsryds kommun på fredagseftermiddagen anordnade invigning av det ombyggda och moderniserade torget i Ryd. Många uttryckte också sin uppskattning för hur fint och bra det nu har blivit på torget.

Invigningen bjöd både på tal och anförande men även på härlig musikunderhållning från Kulturverkstan och några av deras lokala stjärnor från Ryd.

Falk Jandt som är samhällsplanerare på Trafikverket berättade om deras medverkan till att förbättra gatumiljön förbi torget och kring hur projektet växt fram i god samverkan med kommunen. Därefter höll Rydkampens Dan Fjällström ett positivt tal om Rydkampens engagemang för att få till denna upprustning av torget som nu äntligen blivit verklighet.

Invigning av torget i Ryd

Kommunstyrelsens ordförande i Tingsryds kommun, Mikael Jeansson (S) var sedan den som officiellt knöt ihop banden som symbolik för att det nya torget nu är invigt som mötesplats för att just ge förutsättningar för människor att knyta nya band med varandra. Innan dess hade Mikael Jeansson hållt ett engagerande tal om att torget i Ryd sedan mycket långt tillbaka varit en mötesplats och samlingspunkt och att det nu har getts förutsättningar för att fortsätta vara en trivsam plats för gemenskap.