Växjö
Centerpartiet lokalt
  • / Eva Johansson

Eva Johansson

Efter en lång och skön ledighet är det åter full fart i kommunen.

Det som är på gång just nu är att snart läggs det fram ett ärende om att gå ut med en idétävling när det gäller simhallen. Placering blir på den nuvarande tomten.

Ett annat ärende som kommer att diskuteras under lång tid framöver, både inom kommunen och regionen, är det eventuella nya sjukhuset. Många utredningar, diskussioner och beslut behövs.

Glädjande är att Vidingehem äntligen har tagit beslut om E-huset i Ingelstad. Det kommer att byggas om till trygghetsboende.

Beslut har också tagits om en ombyggnad av Klosterbron. Den kommer att breddas och bli lite ljusare och därmed också en tryggare plats att gå på. Klosterbron är den gamla bron som går mellan Kulturparken och det gamla resecentrat.

En annan uppgift är nu att se till att budgeten för 2020 ska implementeras. Många utredningar och diskussioner kommer att föras inom alla förvaltningar. Det är det stora arbetet under hösten.

En annan nyhet är att det kommer att serveras viltkött på äldres tallrikar med start i början på september. En gång i månaden kommer det att serveras ”viltgryta med kantareller” eller ”viltfärsbiffar”