Gusten inspirerade på bra upptaktsmöte

Gusten Mårtensson, kretsordförande i Centerpartiet, Älmhult, var inbjuden gäst,


Nu tar Centerpartiet i Växjö nya tag inför den mandatperiod som nu har startat.

På måndagskvällen den 7 januari samlades 22 personer till ett upptaktsmöte i kommunhusets A-sal för att gå igenom och diskutera partiets roll i kommunpolitiken.

Mötet var också ett litet avstamp inför valet 2022.

Inbjuden gäst var nämligen Gusten Mårtensson, ordförande i Älmhults centerkrets och tvåa på länets riksdagslista i höstens val.

Han beskrev på ett initierat och inspirerande sätt hur Centerpartiet i Älmhult lyckades så väl i kommunvalet att man både ökade sitt röstetal, tog ett nytt mandat och återtog ”regeringsmakten” tillsammans med de tre övriga Allianspartierna.

–Vi inledde arbetet direkt efter valet 2014 då vi hade förlorat makten. Det är lättare att jobba fram ett bra koncept när man är i opposition och det är inte säkert att vårt koncept går hem i andra kommuner. Men det känns givetvis bra att vi nådde ända fram, sa Gusten Mårtensson.

Även om Centerpartiet i Växjö på lokal nivå inte nådde målsättningen i höstens val finns ett stort engagemang, inte minst bland partiets nya ledamöter i de kommunala nämnderna och styrelserna. Vilket bidrog till att det var högt i tak på mötet.

–Dessutom ser jag att det är kvinnlig majoritet här ikväll. Jag har varit med i många år men kan inte erinra mig att det någonsin har varit så. Det är mycket glädjande, sa Anders Bengtsson, fullmäktigeledamot och ordförande i Vidingehem.


Kretsordföranden Andreas Håkansson, stående till vänster, och gruppledaren i kommunfullmäktige, Andreas Olsson, ledde mötet i kommunhusets A-sal.