Fullmäktige antog detaljplan för Regementsparken

Nu har Växjö kommunfullmäktige öppnat upp för att genomföra de mångåriga planerna på att bygga bostäder i Regementsparken

Med röstsiffrorna 52-8 antog fullmäktige på sitt möte tisdagen den 26 februari yrkandet från Andreas Håkansson (c), Anna Tenje (m) och Tomas Tornell (s) att anta den detaljplan som tillåter 160-170 bostäder på ytan mellan Atteviks och I 11-området.

Beslutet innebär att Centerpartiet har svängt i byggnadsnämnden där partiet för ett år sedan röstade nej till detaljplanen för området.

–Vi ser att en betydande del av det gröna bevaras i detaljplanen. Därför har vi bestämt oss för att rösta ja, sa Andreas Håkansson i sitt yrkande.

Miljöpartiet och Vänsterpartiet fullföljde sin linje från byggnadsnämnden och röstade nej till detaljplanen.

Fullmäktiges beslut går att överklaga. Därför kan det dröja innan byggplanerna förverkligas.

På fullmäktiges agenda stod också en ansökan om medfinansiering från Kalvsviks Bygdegårdsförening som vill bygga till en samlingslokal på totalt 200 kvadratmeter i två plan.

–Det är föreningen väl värd. Bygdegården är en samlingsplats för den i mina ögon unika byn där jag själv har vuxit upp och verkligen känner för, sa Anders Bengtsson (c) när han pläderade för förslaget som fullmäktige antog utan votering.

Sverigedemokraterna hade lämnat in två motioner, en om att bekämpa bidragsfusk och en om jämlikhet i Växjömoskén.

Men eftersom samtliga övriga partier var eniga vann kommunstyrelsens förslag med förkrossande 56-5.