Charlott och Titti gör klippen tillsammans

Systrarna Titti Bergström, längst till vänster, och Charlott Arvidsson, längst till höger, fick Centerkvinnornas pris av Karin Johansson, tvåa från vänster, och Eivor Karlsson


Till vardags gör Charlott ”Lotta” Arvidsson och hennes syster Titti Bergström sina klipp som frisörer i salongen i den tidigare lanthandeln på Risingevägen i Växjö.

De jobbar som ett team i var sitt företag där Lotta som 19-årig startade upp ”Lady&Kalufsen” och fortfarande håller på efter mer än 30 år.

Nu belönas de med pris i form av diplom och tårta som Centerkvinnorna i Kronoberg i delar ut i samband med internationella kvinnodagen för att uppmuntra kvinnligt företagande.

–Det känns jättebra! Vi trivs med att jobba ihop och har hittat ett bra koncept där vi bland annat bjuder våra kunder på fika med hembakad kaka. Det har varit lyckat, säger Lotta och Titti.

Medan Lotta Arvidsson utbildade sig till frisör på ”År 2000” i Växjö och öppnade salong på Dalbovägen valde Titti Bergström en annan väg. Hon flyttade till Spanien, bestämde sig också för att satsa på frisöryrket och var klar med sin utbildning när hon för 15 år sedan återvände till Sverige och Växjö.

Det har fungerat utmärkt och nu ser de båda systrarna fram emot en spännande utbildningsresa.

Den 21 mars reser de till Dubai där de under fem dagar tillsammans med andra svenska frisörer ska förnya sina yrkeskunskaper.

–Vi vann resan i samband med en utlottning på en mässa. Det blir vår andra resa till Dubai - för fem år sedan var vi där på en utbildning tillsammans med 2 500 frisörer från hela världen. Det var en annorlunda och intressant upplevelse.

I sin salong har de en jämn mix av kvinnliga och manliga kunder, där de mest långväga kommer från Ljungby och Kalmar för att bli friserade i Växjö.