Annika ny ordförande i Växjö Centerkrets

Annika Nilsson tar över som ordförande i Centerpartiets Växjökrets efter avgående Andreas Håkansson.


Det blev ordförandeskifte i Växjö Centerkrets vid ett välbesökt årsmöte med 30-talet deltagare i Öjaby Herrgård onsdagen den 26 februari.

Efter sex år valde Andreas Håkansson att lämna sitt uppdrag och överlämnade ordförandeklubban till Annika Nilsson, tidigare ledamot i styrelsen, som nu är beredd att satsa hårt på att förstärka Centerpartiets ställning i Växjö kommunfullmäktige efter valet 2022.

–Vi ska bli starkare genom att möta väljarna. Det kommer att krävas mycket hårt arbete men jag är övertygad om att vi har goda möjligheter att nå framgång i nästa val, sa bl a Annika Nilsson.

Styrelsen fick två nya medlemmar i Thomas Magnusson och Therese Magnusson medan Melinda Prick valde att lämna sitt uppdrag eftersom hon ska utbilda sig på annan ort.

Omvalda i styrelsen blev Anders Franzén, Berne Persson, Anders Haggren, Louise Arnesson, Tomas Johansson och Majja Almqvist.

Mötet gästades av Ida Alterå, förbundsordförande i CUF, som utvecklade sin syn på hur ungdomar ska kunna attraheras att bli politiskt aktiva. I nuläget är endast 9 procent av ungdomarna i åldrarna 18-23 år engagerade i politiken.