Centerkvinnorna fortsätter sin fina tradition

Gudrun Holmberg, till vänster, uppvaktar Irfa Parfym i Växjö, där ägaren My Fagerström håller i diplomet och anställda Tanja i tårtan.


Centerkvinnorna i Kronoberg fortsätter sin mångåriga tradition att stötta kvinnliga företagare i länet.

Växjö är inget undantag - inför internationella kvinnodagen den 8 mars gjorde Gudrun Holmberg och Malin Adell Kind lördagen den 7 mars nedslag nedslag hos två duktiga företagare.

Moy Fagerström på Irfa Parfym, som finns på Storgatan iVäxjö, tog över företaget efter sin svärmor. Tillsammans med en anställd genomför Moy olika skönhetsbehandlingar på både män och kvinnor.

Det andra företaget som fick ta emot diplom och tårta var Dressyrsprånget i Uråsa som drivs av Jenny Jönsson.

Jenny startade sitt företag hemma och håller i dressyr- och ridlektioner. Framöver kommer hon också att ordna en lyxhelg med ridning och spa samt middag på PM restauranger. Det blir också en påskaktivitet för barnen och dessutom har Jenny inlett ett samarbete med Väckelsångs IK.

–Det är roligt att uppmärksamma kvinnliga företagare. De får också en extra kick när vi kommer och delar ut diplom och tårta. Så visst är det här en tradition som vi kommer att fortsätta med även under de kommande åren, säger Gudrun Holmberg.

Jenny Jönsson i mitten driver Dressyrsprånget i Uråsa. Hon blev glad över uppvaktningen från Malin Adell Kind, till vänster, och Gudrun Holmberg.