Gun-Britt Liljergren

Gun-Britt Liljergren

Visste du att det bor en fyrfaldig svensk mästarinna i spjut i vår vackra stad?

Tävlandes för den lilla föreningen med det härliga namnet Kompelusvaara IF skickade 20-åriga Gun-Britt Liljergren iväg spjutet mot den blå sommarhimlen med sådan kraft att hon en stund senare lycklig kunde kliva upp högst på pallen, året var 1965.

Säkert är minnena från denna fantastiska tävling så starka att det var som om det hände igår. Tävlingsmänniska som Liljergren är så nöjde sig hon inte med att vinna en gång, utan kunde även kalla sig svensk mästarinna 1966, 1967 och 1969 i sin paradgren.

Ödmjuka Gun-Britt är en aktiv pensionär nu på 73 år och kan se tillbaka på ett gediget arbetsliv som gymnastiklärare, fritidschef och landsbygdsutvecklare.

Idag blandas fritiden med jobb och politik. Hon har även styrelseuppdrag i Rädda Barnen och är projektledare för ”Vandringsledsprojekt i Tornedalen”. Under den innevarande mandatperioden har hon varit ledamot i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen.

”Politiskt är jag mån om att vi har en levande landsbygd. På landsbygden finns många företag inom besöksnäringen och inom de gröna näringarna som är viktiga för hela kommunens tillväxt och utveckling.

En viktig del i landsbygdens utveckling är det ideella arbetet. Enskilda människor som tillsammans med andra tar tar ansvar för bygdens utveckling. Detta måste stimuleras mer än vad som görs idag.

Det är också viktigt att folkhälsofrågor tas på största allvar. Ökat inslag av rörelse i skolan är viktigt för att förbättra våra barns och ungdomars hälsa och studieresultat” säger Liljergren med sådan självklar röst att man tänker att det där tycker jag med.

Hon tog inte bara landets högsta valör fyra gånger i friidrott, Gun-Britt Liljergren, hon är värd sin vikt i guld för sina insatser som ideell ledare. 30 år som friidrottstränare för HSKT. 40 år som instruktör för den egna Gympagruppen.

Rösta 9 september eller varför inte förtidsrösta!

Eldsjälen från Kompelusvaara, fantastiska Gun-Britt Liljergren, #2 på Centerpartiet Haparandas kommunfullmäktige-lista.

Innehåll

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.