Ulla Hardelin

Ulla Hardelin

Vår fjärde presentation och denna veckas sista är om eldsjälen Ulla Hardelin. Ulla kandiderar till kommunfullmäktige igen från sin tolfte plats på Centern-listan. Hon har under den senaste mandatperioden suttit i Barn- och Ungdomsnämnden.

Med socionom-utbildningen i ryggen har Ulla Hardelins arbetsliv präglats av att hjälpa och stötta människor. Det har egentligen varit en röd tråd genom hela hennes liv att hjälpa till.

Ulla har hunnit bli 74 år men att hon blivit pensionär har inte dragit ner tempot. Hon har alltid haft många järn i elden och pensionärslivet har fortsatt i samma tecken. Besöker ni t.ex. PMU Second Hand så ser ni henne ofta vara där och hjälpa till. Rädda Barnen var hon också ordförande för under många år.

Men tid för annat hemma i Keräsjoki har hon hon ändå lyckats ordna; odling, vara ute i naturen och att läsa. "Det har jag inte hunnit med tidigare", säger Ulla.

Ulla berättar att politiken funnits med i livet från barnsbenen. Under arbetslivet har hon sett hur politiska beslut påverkar samhället och dess medborgare. "Inom socialt arbete ser man ofta vilka effekter beslut får för enskilda människor" säger Hardelin. Det är mycket Ulla vill förbättra, "men istället för att gå in och ändra på regler inom t.ex. skolan bör man låta den utvecklas utan ständigt nya förutsättningar".

Annat viktigt att tänka på som Hardelin vill lyfta fram är att värna miljön, ”alla kan göra mycket i sin vardag”.

Tänk på hur du behandlar miljön!

Ditt handlande påverkar!

Innehåll

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.