Nu mäter vi knän istället för huvuden

Sitter och funderar över vilken land vi lever i dag. Här kan man anklaga människor som lögnare utan att de som blir anklagade har någon möjlighet att försvara sig. Här i vårt land där vi kan ta ut en grupp människor och utsätta dessa för kränkande handling, utan att de kan göra någonting.

Jag som älskar historia ser med rädsla att vi gör det vi har fått så mycket kritik för tidigare, bland annat då man mätte huvudomfång på samerna. Nu mäter vi inte huvuden längre utan nu röntgar man istället knä och tand utan att ha underlag att resultatet fungerar.

Allt som är dåligt i vårt samhälle skylls på flyktingarna. Att vi har hemlösa, att pensionärerna har dåliga pensioner, med mera. Det många har glömt är att det även var så före flyktingströmmen och att det är politiska beslut som gör att det är så här.

SD som skickar massor med fejkade nyheter på Facebook utan att någon reagerar, Jag vill att människor som tycker att detta är hemskt ska säga ifrån. Låt inte detta få fortsätta. Jag vill inte att nästa generation ska behöva skämmas över oss och det vi gör nu.

Marie-Anne Björn, Centerpartiet Luleå