Centerpartiets, Liberalernas, Kristdemokraternas och Sjukvårdspartiets gemensamma tilläggsbudget

Centerpartiet har nu lagt ett förslag på tilläggsbudget för Luleå kommun tillsammans med Liberalerna, Kristdemokraterna och Sjukvårdspartiet. I vår budget prioriterar vi det vi anser är kommunens kärnverksamheter: barnomsorgen, skolan och äldreomsorgen.

Socialdemokraterna och Moderaterna planerar att på måndag 25 mars klubba igenom en budget som innebär kraftiga besparingar på barnomsorg, skola och äldreomsorg. Att skära ned på skola och äldreomsorg i den omfattning och i den takt som de föreslår är oansvarigt. Det riskerar att rasera både skola och äldreomsorg i kommunen. De problem besparingarna kommer att orsaka kommer att kosta mångfalt mer att lösa i framtiden och innebär att man skjuter över ansvaret på nästa generations Luleåbor.

Vi prioriterar därför kärnverksamheterna och visar med vår budget att vi kan ta huvuddelen av de nödvändiga besparingarna på annan verksamhet. Vi anser att skolan och äldreomsorgen behöver ett år av lugn och ro, utan ytterligare besparingar, inför ett framtida väl planerat arbete med hur skolan och äldreomsorgen skall organiseras. Det ger förutsättningar för att tillsammans med personal och förvaltningar hitta lösningar som skapar en bättre verksamhet.

Läs gärna vårt budgetförslag, Nytt ledarskap för Luleå , 392.1 kB.!