Riksdagskandidater hela listan

1. Linda Modig, Övertorneå

2.Anton Li Nilsson, Piteå

3. Johan Gröhn, Boden

4. Maria Granström, Haparanda

5. Eric Lundvall, Luleå

6. Kristin Lundström, Jävre

7. Sven Tornberg, Haparanda

8. Bjarne Hald, Arvidsjaur

9. Majvor Sjölund, Koler

10. Nils-Olov Lindfors, Södra Sunderbyn

11. Hans Öhlund, Piteå

12. Carola Lidén, Luleå

13. Janne Lind, Haparanda

Riksdagslistan top 5

Kandidat 1 - Linda Ylivainio

Jurist - Övre Kuivakangas

Mitt engagemang utgår från varje människas rätt att förverkliga sitt livsprojekt, oavsett var i Sverige man bor och verkar, och tron på att mänskligheten måste ta hand om det enda jordklot vi har.

Vi ska bli fler, inte färre norrbottningar! Att hela Norrbotten ska kunna växa och utvecklas. Småföretag och vår växande besöksnäring, vår unika rymdindustri, vårt gruv- och mineralkluster och våra gröna näringar inom skogen, jordbruket och rennäringen behöver goda förutsättningar för att utvecklas ytterligare.


Kandidat 2 - Anton Li Nilsson

Anton Li Nilsson, polis

Jag bor i Piteå med min familj. Född och uppvuxen i Norrbotten i en liten by utanför Älvsbyn innan jag flyttade till Umeå för studier och vidare till Stockholm för jobb. 2018 flyttade vi hem till Piteå där vi trivs fantastiskt bra. Min vardag består av barn, jobb, fotbollsträningar, politik, fiske, skidor och många andra saker som gör mig tacksam för min vardag.

Jag har i 10 år arbetat som polis i olika roller och jag har sett samhällets vackraste och mest fruktansvärda sidor.

Under åren har jag sett populistiska politiker som genom sin politik skapar ett vi och dom. Politiker utan vilja att arbeta fram lösningar på de stora utmaningar vi har i samhället. Jag vill vara en motkraft mot detta och hitta lösningar tillsammans och det är av den anledningen jag gick med i Centerpartiet.

Jag vill vara en person och politiker som står upp för de värderingarna som nu långsamt urholkas. Jag vill kunna se mina barn i ögonen och säga att jag har gjort allt jag kan för att de ska växa upp i ett samhälle som de kan vara stolta över. Det är min drivkraft.


Kandidat 3 - Johan Gröhn

Johan Gröhn

Officer - Boden

Jag vill utveckla hela Norrbotten genom att göra det mer attraktiv för småföretag vilka är grunden för skola, vård och ett tryggt samhälle. Genom att delar av de värden som skapas från exploatering av naturresurser ska regionaliseras skapas möjligheter för lägre avgifter för småföretag. Bättre infrastruktur som skapar möjlighet för företag även på landsbygden. I Norrbotten ska vi inte ha ersättnings jobb utan ett företags klimat som gör det gynnsamt att lokalisera verksamhet hit. Med fokus på individen, resurser och nya hållbara lösningar skapas trygghet både när det gäller vård och skola. Norrbotten ska vara ett ställe där fler kan jobba, bo, leva och bli gamla på ett tryggt sätt.

Kontakt: johan.grohn@centerpartiet.se

.

Kandidat 4 - Maria Granström

Maria Granström

Kandidat 5 -Eric Lundvall

Eric Lundvall

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.