Löfven gör Sörman sällskap och avstår Almedalen 2017

Både media och medborgare har ställt frågan om inte Per-Åke Sörman (C) är på plats i Almedalen 2017. Beslutet togs redan i höstas direkt när han tillträdde, tillsammans med den lokala kretsstyrelsen, att inte besöka Almedalen den första sommaren som kommunalråd. Anledningen är att det som sker på hemmaplan måste prioriteras i första hand. Hela veckan är fullspäckad med verksamhetsbesök, med fokus på Vård- och omsorgsboenden runt om i kommunen.

 – Mitt huvudfokus just nu är först och främst att vara ute de i verksamheter som ligger inom mitt ansvarsområde som kommunalråd. Jag besöker också företag och organisationer inom våra fokusområden landsbygd, miljö, välfärd och företagande. Självklart försöker jag alltid vara ute så mycket som möjligt, men den här veckan har jag bokat långt fler besök än vad jag har möjlighet till i vanliga fall, säger Per-Åke Sörman (C) kommunalråd Örebro kommun.

Att Per-Åke inte är på plats i Almedalen är inget ställningstagande mot Almedalsveckan, utan kommunalrådet stänger inga dörrar för att vara på plats i Visby under 2018.

 – Även om biljetten till till Gotland inte är bokad i dagsläget är min ambition att jag ska finnas på plats innanför ringmuren under Almedalsveckan under 2018. För mig som förtroendevald är det viktigt med omvärldsspaning, sätta Örebro kommun på kartan, skapa breda kontaktytor och givetvis en rejäl uppladdning inför slutspurten på valarbetet. Målet är att göra ett riktigt bra val 2018 tillsammans med alla de nya medlemmar som strömmar in till Centerpartiet, säger Per-Åke Sörman (C).

Idag, tisdag, är det Centerpartiets dag i Almedalen. Centerpartiet i Örebro uppmärksammar detta lokalt med en vandrande kampanj längs Svartån för ”Rent vatten åt alla”. Följt av en medlemsträff med ett lokalt sommartal av Per-Åke, innan direktsändningen av Annie Lööfs tal visas på storbild.

För mer information:
Per-Åke Sörman (C): 076-551 11 06