Kurdisk folkomröstning får C-stöd

Helena Vilhelmsson och Abdulrahman Ibrahim Muhammed



Uttalande med anledning av folkomröstning i Irak gällande Kurdistan.

Idag går kurderna i Irak till vallokaler för att rösta om ett fritt o självständigt Kurdistan. En folkomröstning hålls, som varit omdiskuterad internationellt, men också fått stöd runt om i världen.

- Jag önskar kurderna i Irak all framgång med folkomröstningen och hoppas att resultatet ska kunna användas på ett sätt som leder till en trygg o demokratisk framtid för Kuridstan. Minoriteters rättigheter är FN-skyddad stadga, jag hoppas att Irak ändrar inställning och erkänner folkomröstningen och förhandlar på fredlig väg om en framtida lösning för Kurdistan. Det är vi dem skyldiga. Det säger Helena Vilhelmsson, Centerpartiets distriktsordförande i Örebro, som tillsammans med Abdulraman Ibrahim Muhammed, Centerpolitiker från Örebro, diskuterade frågan på lördagens genomgång inför partiets stämma i Malmö.


-Vi är många kurder i Örebro och länet som följer dagens folkomröstning. Vi vill alla ha ett hemland att besöka eller återvända till, där vi kan känna oss trygga och veta att våra behov och rättigheter tillgodoses. Den här dagen har vi väntat på alldeles för länge, nu är det tid att på fredlig väg nå ett resultat, avslutar Abdulraman.