Svar till ”Kronvittnet” Ang Kungakronan

Kommunalrådet Karin Jonsson svara på en insändare angående kungakronan som funniots placerad i bland annat i Packhusrondellen.

Kungakronan kom upp i Packhusrondellen efter att Kungen råkat krocka med sin bil där. Kungakronan sattes upp som en ”kul grej”. Huruvida det var en kul grej eller inte har diskuterats sedan dess, åsikterna går starkt isär. Hur som helst, i samband med att Packhusrondellen skulle byggas om så var kronan tvungen att tas ner. I samma veva vann IFK allsvenskan och skulle firas på Tyska torget. För att manifestera segern användes kronan för att symbolisera IFK:s fotbollskungar. Det fanns sedan en tanke om att kronan skulle kunna fungera som en vandringspokal till föreningar som gör storartade prestationer. Kanske ställa upp den vid en föreningslokal eller liknande. Nu har det visat sig vara svårt att göra det. Kronan är för stor och tar för mycket plats. Den behöver lyftas och fraktas med kranbil och det kostar pengar, därför har den ide’n fallit.

Det har inkommit många förslag om vad som kan göras med Kungakronan och samtliga förslag kostar pengar. Istället för att frakta runt och lägga pengar på en kungakrona vill vi fortsätta att prioritera utsmyckningar i form av blommor och planteringar. Kronan var till en början en ren plojgrej, åsikterna om dess tillkomst går starkt isär och den tar stor plats. Tekniska nämnden kommer därför inte att placera ut Kungakronan på någon ny yta.

Karin Jonsson (C), Ordf i tekniska nämnden