Centerpartiet stödjer Norrköpings kommuns medarbetare på Stadsmuséet!

Lars-Olof Johansson och Erik Lambot

 

Centerpartiets syn är att ”kulturen ska vara fri från politiker som vill styra vad den ska handla om. Du måste fritt få skapa och ta del av tankar om livet och samhället vi lever i. Kulturen har en viktig del i detta. Därför måste kulturen få vara fri. Det är viktigt för demokratin. Därför ska politiker inte försöka styra vad kulturen handlar om. Däremot är det en viktig uppgift att se till att alla människor oavsett var man bor, vilken bakgrund man har, eller om man har någon funktionsnedsättning får ta del av kultur och vara med och skapa.”

”Det är viktigt att vi nu visar på ansvar för kommunens medarbetare som arbetar på Stadsmuséet. Centerpartiet stödjer dem i deras arbete med att fritt från politiken ta fram och färdigställa utställningar mm”, säger Lars-Olof Johansson, vice ordförande i Kultur- & Fritidsnämnden i Norrköpings kommun.

”Det är oerhört skrämmande att nynazister på allvar hotar utställningen. Det känns också väldigt olustigt att folkvalda politiker kritiserar utställningen och förminskar den till att vara något slags politiskt spel. Debatten som Sverigedemokraterna för är ett utmärkt exempel på hur man vill krossa muséets legitimitet och därmed få bort fokus från frågor om antisemitism och rasism. Jag hoppas att människor som står upp för vårt allas lika värde nu visar det tydligt” säger Erik Lambot som är ersättare i Kultur- & Fritidsnämnden.

 

Vid eventuella frågor kontakta Lars-Olof Johansson telefon 070-659 42 70 eller Erik Lambot på telefon 072-282 69 34.