Per Åsling på besök i söderköping

Centerpartiets riksdagsman och skattepolitiske talesperson Per Åsling besökte på Söderköping på tisdagen för att diskutera diselskatt för skärgårdsföretagare

Per Åsling var inbjuden till skärgårdsrådets möte i Söderköping på tisdagen för att diskutera skatteverkets tolkning av ett EU direktiv. Sedan 2015 måste lantbrukare som transporterar sina egna djur eller annat mellan öar eller fastlandet använda normalskattad disel istället för lågskattad disel. Denna ändring drabbar skärgårdsföretagen hårt. Per Åsling som är Centerpartiets skattepolitiske talsesperson och ordförande i skatteutskottet i riksdagen, driver på hårt i frågan för få till en förändring i lagstiftningen.

- Vi har haft diskussioner med skatteverket då vi såg hur de tolkade lagen. Nu hoppas vi på att det ska läggas fram ett förslag på en ny lagstiftning. Det här har lett till en godtycklighet som är helt oacceptabel, säger Per Åsling i en intervju med Norrköpings Tidningar.

Förutom deltagande i skärgårdsrådet träffade Per Åsling flera lokala företagare som är drabbade av dessa ökade kostnader och som hotar deras verksamhet.