DET ÄR MYCKET SOM HÄNDER I SVENSK POLITIK NU

"Ansvarslöst att behandla Sveriges riksdag som en lekstuga" sa Annie Lööf om om misstroendeförklaringen mot Stefan Löfven och den svenska regeringen.

Det sammanfattningen håller med centerpartiets medlemmar med. För det kan inte vara något annat när Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som i övrigt håller i motsatta ytterkanter i svensk politik gör en gemensam akt utan att tänka på konsekvenserna. Ett möjlig nyval ett år innan det ordinarie valet nästa år med allt vad det innebär... Och Moderaterna och Kristdemokraterna stödjer det bara för att utnyttja chansen att fälla regeringen trots att de egentligen är för förslaget som är grund för misstroendeförklaringen. Och ingen av dessa har egentligen presenterat ett alternativ till det aktuella regeringsförslaget.

Vi får citera Annie ännu en gång: ”För Centerpartiet är det idag ännu tydligare att Sverige behöver mer samarbete i mitten av svensk politik. För att med kraft lösa klimatkrisen, skapa möjligheter att leva i hela landet och för att fler jobb ska kunna växa fram i småföretagen. Vi står stadigt och är trygga med det. ”