Partiledarbesök i ett starkare centerskåne!

Igår besökte Annie Lööf Helsingborg och Kubikskolan.

"I den här klassen går hela världen", var min spontana reaktion när eleverna beskrev var de kom ifrån. Kubikskolan, en friskola med matte och NO-profil, med 450 elever i ett av Helsingborgs utanförskapsområden, som vänt kunskapsresultaten för eleverna och jobbar hårt med ökad integration och förståelse. Jag träffade lärare och framför allt många elever i olika åldrar. - så skrev Annie på sin facebooksida efter besöket

Under besöket passade Annie och Jonny Cato Hansson också på att diskutera Centerpartiets stora framgångar i Skåne. HD skriver såhär om deras samtal:

– Det är en ökning i hela landet, både i städer och på landsbygd. Centern är ju traditionellt ett starkt kommunparti, och jag tror det inspirerar Jonny, säger Annie Lööf.

Vad tar du för intryck av din partiledare, Jonny?

– Det varma sätt hon har när hon talar med eleverna till exempel. Jag är glad över att vi har den populäraste av alla partiledarna just nu. Jag gillar Annies tydlighet i trygghetsfrågor. Inte minst unga tjejer känner ofta otrygghet i samhället, vilket Annie presenterat en rad nationella lösningar på.

Och du Annie, hur ser du på Jonny?

– Jag blir inspirerad av hans sprudlande engagemang. Jag vet ju av egen erfarenhet att det inte är helt lätt att komma in i politiken som ung. Men jag är stolt över att vi har så många goda lokala ledare, säger Annie Lööf.

 

Läs hela HD-artikeln här.