Guldklöver till Gunnar Ottosson

Centerpartiets guldklöver är en utmärkelse som kan ges till personer, organisationer eller företag som gör extraordinära insatser. Centerpartiet i Lund ger en guldklöver till Gunnar Ottosson, ägare av Ottossons färgmakeri AB i Genarp. Företaget tillverkar miljövänlig linoljefärg och levererar till kunder över hela världen. De har 13 anställda och kommer snart att ta in 3 genarpsungdomar som sommarjobbare.

 Motiveringen är att Gunnar har ett stort engagemang för miljöfrågor, både i sina produkter och i sin fabrik. Han värnar också om lokalsamhället, inte minst genom att nyligen ha donerat färg till renoveringen av Norra Ugglarps bygdegård.

- För Centerpartiet är det viktigt att uppmärksamma de eldsjälar som skapar utveckling i våra kommundelar, och i Genarp är Gunnar Ottosson verkligen en sådan, säger Inga-Kerstin Eriksson, partiföreträdare för Centerpartiet i Lund.

Gunnar Ottosson vill gärna slå ett slag för företagandet på landsbygden.

- Genom att använda modern teknik och bredbandslösningar så går det lika bra att ha tillverkning och försäljning på landet som det gör i staden, säger Gunnar Ottosson.

Priset består av ett diplom och en specialgjord tårta och delades ut på plats på Ottossons färgmakeri AB tisdagen den 12 juni 2018.