Centerpartiet i Malmö står bakom Annie Lööfs besked

Anna Kinberg Batra har deklarerat att hon vill fälla regeringen. Genom sms meddelades den nya moderata positionen till övriga allianspartier igår kväll.

Annie Lööf har kommenterat att Centerpartiet står för samma linje som hittills - Centerpartiet tänker inte sitta i en regering som är beroende av aktivt stöd av Sverigedemokraterna.

– Vi står helt och fullt bakom Annie Lööfs besked, säger Niels Paarup-Petersen, gruppledare för Centerpartiet i Malmö.

– Jag hade hoppats att de så kallade regeringsbärande partierna kunde fokusera på att utveckla politiken och gemensamma lösningar för Sverige istället för att fokusera på det politiska spelet. Anna Kinberg Batra vet att man inte får en stabil regering om den vilar på en grund av Sverigedemokratisk populism, säger Niels Paarup-Petersen.

– 2014 var Centerpartiet redo för nyval men Anna Kinberg Batra ville ha decemberöverenskommelsen. Att kräva regeringsskifte ett år innan ett val när man själv var aktiv motståndare av ett nyval 2014 känns inte trovärdigt. Det är inte det ledarskap Sverige behöver, fortsätter Niels Paarup-Petersen.

– Ännu en gång är det tydligen bara Centerpartiet som agerar som en stabil klippa i svensk politik. Alliansen bör inte sitta i en regering beroende av aktivt stöd av Sverigedemokraterna, det var det rätta igår och det är det rätta idag, avslutar Niels Paarup-Petersen.

Läs mer på Centerpartiets nationella hemsida.