ÄNTLIGEN tas ID-kontrollerna bort

Foto: Johan Wessman.© News Øresund (CC BY 3.0)

Foto: Johan Wessman.© News Øresund (CC BY 3.0)

På en presskonferens på tisdagseftermiddagen presenterade regeringen att man nu tar bort ID-kontrollerna.

Niels Paarup-Petersen, gruppledare för Centerpartiet i Malmö och medgrundare av Öresundsrevolutionen kommenterar beslutet:

- Äntligen! Vi är många som har arbetat för detta sedan december 2015. Det är glädjande att regeringen till slut har lyssnat på pendlarnas och Skånes behov. Att det har tagit så lång tid för regeringen att inse det skamliga i ID-kontrollerna är mindre imponerande.

- Som både Anders Ygeman och Anna Johansson sa på presskonferensen finns det inte längre något behov av ID-kontrollerna hur man än vänder på det. Man kunde ha tagit bort ID-kontrollerna för länge sedan, eller bäst av allt så klart aldrig infört dom.

- Jag ser fram emot att fira att de är borta, förhoppningsvis innan veckan är slut. När nu regeringen vill bygga ut gränskontrollen får vi se om regeringen lyckas med att skapa kontroller som inte skapar nya hinder för pendlarna.

- En stor eloge ska idag gå till Sydsvenska Handelskammaren som varit en tydlig röst för rörligheten över Öresund när Skånes politiska ledning varit tyst. Att Centerpartiets Europaparlamentariker Fredrick Federley har pressat på EU har i mina ögon också varit helt avgörande för att få regeringen att agera.

Vill du vara med och arbeta för nytt ledarskap i Malmö, Skåne och Sverige? Klicka på länken för att bli medlem.