Stå upp mot antisemitismen S och L

Judiska församlingen bedömer att det kommer finnas så få judar kvar i Malmö år 2029 på grund av rasismen och antisemitismen, att församlingen måste läggas ner.

Trots det vill Socialdemokraterna och Liberalerna i Malmö inte tillsätta välbehövliga pengar till församlingen. Nu går privata investerare in för att hjälpa församlingen. Dan Olofsson och Lennart Becher bidrar med 40 miljoner.

- Judarnas situation i Malmö har länge varit ohållbar. Man vågar inte gå med kippa på öppen gata, och människor flyttar pågrund av den utbredda rasismen och antisemitismen i staden. Det är fruktansvärt. Så kan vi inte ha det. Om vi ska komma till rätta med situationen måste den politiska ledningen i staden agera kraftfullt. Det har man inte gjort tidigare och det gör man inte nu. Det är oacceptabelt. Senast på 1 maj skanderade några SSU medlemmarn öppet ”krossa sionismen” i tåget, helt utan några efterverkningar från den politiska ledningen, säger Charlotte Bossen som är gruppledare för Centerpartiet i Malmö.

- Det är stor sorg som jag nu konstaterar att Socialdemokraterna och Liberalerna inte tillsätter välbehövliga pengar till församlingen. Tillskottet från privata investerare ger mig dock hopp om en ny framtid i ett enat Malmö utan antisemitism, säger Ewa Langerbeck som är ordförande för Centerpartiet i Malmö.