• / Nyheter
  • / Regeringens satsning borde varit tyngre

Regeringens satsning borde varit tyngre

Birte Sandberg (C), gruppledare Region Skåne


Beskedet idag att regeringen omlokaliserar 300 statliga jobb till Skåne är positivt - men satsningarna borde varit tyngre. I höstas skrev Region Skåne till regeringen, bland annat på initiativ från Centerpartiet, om att fler statliga verksamheter bör placeras i regionen. Dagens besked är därför glädjande, samtidigt som det är tydligt att mer borde göras om regeringen menar allvar med decentraliseringen.

- Det är positivt att fler statliga jobb flyttas till Skåne. Som vi ofta har påtalat har vår region enorma möjligheter på flera olika områden, säger Birte Sandberg (C), gruppledare Region Skåne.

- Men vi står fast vid att fler myndigheter bör placeras i vår region, att flytta Tullverkets huvudkontor till Malmö hade till exempel varit både logiskt och gett en tyngd till Skåne som region.

"Det ska bli slut på Stockholmsfixeringen" meddelade statsministern på presskonferensen i Malmö idag, men satsningarna lämnar en del i övrigt att önska gällande den saken.

- Det är lite symtomatiskt att en stor del av satsningen innebär att flytta 500 jobb 17 kilometer, till Botkyrka, som ju ligger i Stockholmsregionen, avslutar Birte Sandberg.