• / Nyheter
  • / Ledning för Centerpartiet i Region Skåne vald

Ledning för Centerpartiet i Region Skåne vald

Annette Linander (C) och Birte Sandberg (C)


Annette Linander och Birte Sandberg blir Centerpartiets regionråd i Region Skåne, det beslutades vid Skånedistriktets möte i förra veckan.

– Jag är glad och väldigt stolt att få gruppens förtroende. Nu ser jag med tillförsikt fram emot att med mina kollegor i Centerpartiet jobba i ett nytt ledarskap för Skåne tillsammans med Alliansen, säger Annette Linander (C), Eslöv, som också blir ny gruppledare och kommer föreslås som vice ordförande i regionstyrelsen.

Birte Sandberg, Tomelilla, blir regionråd och ersättare i regionstyrelsen.
– Det är otroligt glädjande att Centerpartiet växer och blir en starkare kraft i Region Skåne. Jag ser mycket framemot att fortsätta driva våra frågor för en bättre vardag för skåningen, säger Birte Sandberg (C).

Lennart Pettersson, Svalöv, kommer föreslås till vice ordförande i Regionfullmäktige. Till valberedningen valdes Niklas Larsson, Osby, som ordinarie ledamot och Lars Hansson, Helsingborg, som ersättare.

Regionråden och valberedningen väljs formellt vid regionfullmäktige den 22 oktober. Då tillsätts även regionstyrelsen och presidieposterna i regionfullmäktige.