• / Nyheter
  • / Möt Ebba Krumlinde, ledamot i Regionfullmäktige

Möt Ebba Krumlinde, ledamot i Regionfullmäktige

Ebba Krumlinde, 42 år från Båstad. Ledamot i regionfullmäktige.

Varför började du engagera dig politiskt och varför i Centerpartiet?
Grunden för mitt engagemang är att skapa ett bättre samhälle. Jag började mitt engagemang i Rädda barnen och har varit aktiv i kvinnojourer. Eftersom frivilligorganisationer bedriver indirekt påverkansarbete kände jag efter ett tag att jag också skulle vilja påverka politiken direkt och därför engagerade jag mig politiskt. När jag skulle bli partipolitiskt aktiv gick jag igenom alla partierna och landande mellan C och L. Men fastnade för C eftersom vi har den bästa jämställdhetspolitiken och dessutom ett tydligt fokus på miljön samtidigt. Centerpartiet ser den lilla människan.

Vad ser du mest fram emot med ditt uppdrag den här mandatperioden?
Att i regionfullmäktige få driva på för liberala förändringar för att få en livskraftig region. Där kan jag påverka för ett mer inkluderande och produktivt Skåne.

Kan du nämna något från dina tidigare erfarenheter som du tror att du kommer att ha nytta av i dina uppdrag?
Jag har jobbat som politisk sekreterare i Region Stockholm och har perspektivet på hur den kan fungera i andra delar av landet, en förhandlingsförmåga och är bra på att knyta kontakter. Har också en akademisk utbildning.

Vad är den största utmaningen för Region Skåne de kommande fyra åren?
Den största utmaningen är att vara en livskraftig region och att därmed också kunna satsa på den tekniska infrastrukturen.

Vilken fråga brinner du lite extra för - och varför?
Jag brinner särskilt för den regionala utvecklingen kopplat till näringslivet. Regionen behöver ha ett holistiskt tänk för att lösa framtida utmaningar.

Vilken emoji skulle beskriva dig bäst - och varför?
🤗 [kram]