Nu rullar nya bussar in i Helsingborg

Lars Hansson (C), förste vice ordförande i kollektivtrafiknämnden framför den nya HelsingborgsExpressen

På söndag den 16 juni har HelsingborgsExpressen sin premiärtur i linjetrafik. Samtidigt byts hela bussflottan i Helsingborg ut till helt nya bussar. Stadsbusstrafiken blir i och med detta ännu attraktivare för helsingborgarna att åka med och bidra till ett hållbart resande.

– Det har varit en lång tid av framkomlighetsproblem i Helsingborg i och med ombyggnaden av gatumiljön. Det har påverkat bussarnas punktlighet. Därför är det glädjande att vi äntligen kan erbjuda helsingborgarna en bättre kollektivtrafik med nya fräscha bussar, tillsammans med alla förbättringar som kommer öka punktligheten. På så sätt blir bussen ett attraktivare färdmedel när man ska ta sig runt, säger Lars Hansson (C), förste vice ordförande i kollektivtrafiknämnden.

– Utifrån ett hållbarhetsperspektiv är det också väldigt glädjande att HelsingborgsExpressen kommer att drivas på 100 procent grön el som kommer bidra till att minska buller och även förbättra luftkvalitén. Vi kommer nu kunna erbjuda ett ännu mer klimatsmart sätt att resa kollektivt i Helsingborg, avslutar Lars Hansson (C), förste vice ordförande i kollektivtrafiknämnden.