• / Nyheter
  • / Säg hej till vår nya distriktsombudsman!

Säg hej till vår nya distriktsombudsman!

Ola Olsson, 30 år och trelleborgare, är ny ombudsman för Centerpartiet Skåne.

Hur kommer det sig att du sökte det här jobbet?
Att få möjligheten att jobba med det man brinner för och som egentligen är ens hobby är helt underbart. Jag har alltid varit engagerad i föreningar och politik och nu få chansen att jobba med det på heltid känns riktigt skoj.

Vad har du jobbat med tidigare?
Jag kommer närmast från jobbet som controller i Malmö Stad. Främst med exploatering på kommunal mark. Så jag var inblandad i många projekt runt om i staden men då främst som ekonomisk kompetens.

Vad tror du kommer att bli roligast med det nya jobbet?
Framförallt att komma ut i kommunerna och träffa alla engagerade och drivna centerpartister. Att få arbeta med viktiga frågor för partiet och se utveckling.

Vad tror du kommer att bli mest utmanande med nya jobbet?
Att få tiden att räcka till allt man vill göra och genomföra. Där finns ju en hel del uppgifter som måste göras men det gäller att hitta tid och utrymme för att stötta kommunkretsarna och komma ut och informera och bolla olika frågor.

Hur kommer du att göra skillnad för Centerpartiet i Skåne?
Som person är jag väldigt social så jag hoppas kunna bidra med kommunikation och samförstånd. Jag hoppas även kunna skapa kontinuitet, då det inte är helt optimalt med fyra ombudsmän på tre år.

Har du en talang/ett intresse som inte är så känt?
Många vet säkert att jag är speaker på Vångavallen när Trelleborgs FF spelar sina hemmamatcher men annars så är jag en idrotts- och kulturnörd. Jag kan även lyfta på ett ögonbryn! 😉

En känd människa (levande eller från historien) som du inspireras av?
Gandhi är en förebild för hans människosyn och värderingar.

Annars är min Mormor May-Gunnel min personliga förebild. Hon har alltid varit en stabil figur i min närhet och betyder mycket för mig.

Ditt favorit-motto?
Det rimmar på lotto!

"Du måste vara den förändring du vill se i världen!" - Mahatma Gandhi

Vill du komma i kontakt med Ola så hittar du hans kontaktuppgifter här.