Centerpartiet i Skåne söker en kommunikatör

Är du intresserad av att jobba med media i den politiska hetluften och verka för mer centerpolitik i samhället? Har du god kännedom om den politiska debatten och en stark känsla för medielogik? Är du bra på att få fram det bästa hos politiker och företrädare och tycker om att se tydliga resultat av ditt arbete? Då ska du söka jobbet som kommunikatör hos Centerpartiet i Skåne!

Som kommunikatör har du ett strategiskt fokus att långsiktigt stärka vårt varumärke under mandatperioden och inför kommande val utifrån antagen kommunikationsplan. Du kommer att vara navet i utvecklingen av Centerpartiets medienärvaro och agerar som stöd till distrikt- och kretsorganisationer.

I din roll ingår att hjälpa våra företrädare att synas i media för att bilda opinion. Arbetet bygger på att coacha och producera material till våra politiker, företrädare och snabbt hitta bra nyhetsvinklar för att komma på nyhetsplats. Du behöver vara snabb i tanken samtidigt som du inte avviker från de satta målen och därifrån använda sociala medier på ett strategiskt sätt.

Uppdraget innebär även att genomföra utbildningar inom kommunikation, inspirera och utmana våra politiker. Det krävs att du har initiativförmåga och känner dig trygg med att föreläsa, processleda och inspirera. Vår vardag är omväxlande och vi tror på stort eget ansvar.

Du kommer att arbeta i ett team bestående av dig samt en ombudsman, tillsammans utgör ni navet i arbetet inom Centerpartiet i Skåne. Ni samarbetar tätt med övriga anställda inom Centerrörelsen i regionen och tillsammans gör ni ert bästa för att rusta organisationen och dess företrädare.

Vi söker dig som har

  • ett stort intresse för politik och omvärlden samt delar Centerpartiets värderingar
  • erfarenhet av att arbeta aktivt med media
  • erfarenhet av att arbeta i publiceringsverktyg och med sociala medier
  • kunskap om medielogik och nyhetsvärdering utifrån ett politiskt perspektiv
  • lätt för att leverera, fokusera och prioritera, även i pressade situationer
  • positiv inställning, är ansvarstagande och löser utmaningar
  • körkort och tillgång till bil

Meriterande är erfarenhet av politisk kommunikation och den ideella sektorns förutsättningar och arbetssätt, erfarenheter från tidigare valrörelse samt relevant akademisk utbildning. Det är också meriterande om du behärskar att göra foto/film samt erfarenhet av Adobe-paketet, särskilt InDesign, Photoshop och Premiere. Behärskar du även Google Analytics är det en fördel.

Vi värdesätter personliga egenskaper och gruppens sammansättning högt i samband med rekryteringar och vi ser att mångfald av bakgrunder och erfarenheter berikar och utvecklar vår verksamhet och organisation.

Tjänsten

Tjänsten är på heltid och en tillsvidareanställning som inleds med provanställning.

Placering

Vårt nyrenoverade kontor finns på Östra Rönneholmsvägen 26 i Malmö, men du har hela Skåne som ditt arbetsfält.

Lön

Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk.

Tillträde

1 oktober eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Skriftlig ansökan med CV skickas till skane@centerpartiet.se. Märk ansökan ”Kommunikatör”, sista ansökningsdag är 31 augusti. Vi genomför intervjuer löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

För ytterligare frågor om tjänsten hänvisas till ombudsman Ola Olsson på ola.olsson@centerpartiet.se eller distriktsordförande Leif Sandberg på leif.sandberg@centerpartiet.se

Välkommen med din ansökan!