"Viktigt med fortsatt god tillgänglighet till vård på CSK”

Patrik Holmberg, ordförande för sjukhusstyrelse Kristianstad samt ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden, tänker lägga ner extra kraft för vidmakthålla den höga kvalitet och tillgänglighet som finns på CSK. Dessutom tipsar han om två trevliga badplatser.

Vad är du mest nöjd att du har åstadkommit politiskt hittills under mandatperioden?

– Att vi har lyckats korta köerna så in i vassen på Centralsjukhuset i Kristianstad (CSK). Ända fram tills coronakrisen slog till hade vi en väldigt hög tillgänglighet till både besök och operationer.

– Dessutom har vi en väldigt fin kvalitet för de som studerar till vårdyrken och som väljer att ha sin VFU (verksamhetsförlags utbildning) på sjukhuset, men även AT-läkarna som jobbar på CSK är kanonnöjda.

Vad tänker du lägga ner extra kraft för att genomföra nu när halva mandatperioden kvarstår?

– Mitt mål är att vidmakthålla en hög kvalitet, god tillgänglighet och en vårdhygien i absolut svensk toppskikt. Dessutom vill jag även att CSKs förmåga att stödja våra andra skånska sjukhus att bland annat minska vårdköerna ska öka.

– Det skulle också vara roligt om vi kan få till en dietistutbildning som förläggs till Högskolan Kristianstad, något som jag skrev en debattartikel om tidigare i våras.

Vilka är dina tre bästa hemstertips i Skåne?

  • Cykla till Östra stranden i Trelleborg för att ta ett svalkande kvällsdopp i havet.
  • Simma och bada i Bjärlången i Bjärnum där du kanske kan få möjligheten att simma ikapp med en snok.
  • Eller varför inte äta klimatsmart mat så som musslor hos Pim på Strandhuset i Sibbarp som du kan dricka Sibbarps trevliga öl till.