"Vi behöver mer närproducerade livsmedel!”

Mikael Stamming, ledamot i servicenämnden, gläds åt att de skånska sjukhusköken räddas – och vill se mer närproducerat på tallrikarna. Hans hemestertips handlar om kultur och hav.

Vad är du mest nöjd att du har åstadkommit politiskt hittills under mandatperioden?
– Jag är mest nöjd med att vi äntligen efter många år har löst frågan om Skånes sjukhuskök. Region Skåne får enligt beslutet flera kök som är placerade runt om i Skåne. Det är bra för tryggheten när det till exempel gäller smitta eller brand, samt är bra för den regionala sysselsättningen.

Vad tänker du lägga ner extra kraft för att genomföra nu när halva mandatperioden kvarstår?
– Jag vill att vi ska fatta beslut om närproducerade livsmedel. Det finns ingen definition i Skåne och därmed inte möjlighet att köpa enligt det kriteriet. Jag tycker att det är viktigt att detta löses för våra producenter och för att minska transportavstånden.

Vilka är dina tre bästa hemestertips i Skåne?

  • Kivik Art Center på Österlen
  • Småbåtshamnen i Limhamn med seglarskola och vattenlek för stora och små
  • Nemis på Kullahalvön