"Får vi in våra patienters upplevelser har vi en fantastisk chans att utveckla vården”

Kay Wictorin är ledamot i patientnämnden och är mycket nöjd med det goda allianssamarbete som skett där. Här tipsar Kay om hemestertips för alla sorters väder.

Vad är du mest nöjd att du har åstadkommit politiskt hittills under mandatperioden?
– Att ha bidragit till ett gott och offensivt allianssamarbete inriktat på att det ska bli enklare för skåningarna att lämna synpunkter på sjukvården till Patientnämnden.

Vad tänker du lägga ner extra kraft för att genomföra nu när halva mandatperioden kvarstår?
– Jag tänker fortsätta arbeta för ett gott allianssamarbete i Patientnämnden. Fokus kommer ligga på utveckling som leder till ett bra underlag för förbättringsarbetet ute i vården. Genom att ta in våra patienters upplevelser har vi en fantastisk chans att utveckla vården!

Vilka är dina tre bästa hemestertips i Skåne?
– Vid solsken tycker jag man ska ta sig en härlig baddag på någon av de fina skånska sandstränderna ”mellan Åhus och Båstad”! Ett tips vid växlande molnighet är att göra en utflykt på temat ”Handla på hemmaplan”. Besök skånska gårdsbutiker eller njut av en god middag på en gästgivargård. Regnar det kan jag rekommendera en ”skånsk läsedag”! Börja med lokala nyheter i en skånsk morgontidning. Fortsätt med något underhållande t ex "Malmö för inte så länge sedan" av Åke Cato och Pierre Mens, och avsluta dagen med lite vacker skånsk naturlyrik t ex Theodor Tufvessons dikt "Mitt hjärta bor i en gammal gård" som ingår i samlingen "Dikter från Skåne".