• / Nyheter
  • / "Folktandvården ska finnas i hela Skåne”

"Folktandvården ska finnas i hela Skåne”

Folktandvården Skånes ordförande Niklas Larsson arbetar för en nära tandvård i hela Skåne. Här delar han också med sig av sina hemestertips.

Vad är du mest nöjd hittills under mandatperioden?
– Det senaste året har varit intensivt för Folktandvården Skåne. Först med införandet av ett nytt journalsystem som inte varit helt lätt och därefter kom covid-19. Det har ställt stora krav på verksamheten och nästan alla kliniker har varit stängda i två och en halv månad till följd av pandemin. Jag är stolt över alla medarbetare, ledning och styrelse som med engagemang och uthållighet kämpat för att skåningen ska kunna få en god tandvård. Personalen är verkligen förtjänt av semester.

Vad tänker du lägga ner extra kraft för att genomföra nu när halva mandatperioden kvarstår?
– Mitt främsta fokus är att Folktandvården ska erbjuda en god och tillgänglig tandvård i hela Skåne. För mig är det viktigt att vi finns i alla hörn i Skåne. Vi kommer också att arbeta med arbetsmiljö för att kunna rekrytera tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor framöver.

Vilka är dina bästa hemestertips i Skåne?
– Mitt bästa hemestertips är såklart att besöka Osby kommun och de nordostskånska skogarna. Här finns det många vackra miljöer med sjöar, skog och diabas i våra stenbrott. Vårt fina leksaksmuseum är också värt ett besök. Det är dessutom lätt att ta sig hit med tåg och buss.

– Jag vill också slå ett slag för de fina stränderna på ostkusten som verkligen är värda ett besök; jag åker helst till Åhus, Sandhammaren och Knäbäckshusen.