"Vi har än mer saker på gång!”

Som ledamot i regionfullmäktige, primärvårdsnämnden och pensionärsrådet är Ann Hörnebrant-Sturesson en erfaren politiker med stor bredd. Den inledande tiden i primärvårdsnämnden har varit innehållsrik, men Ann är sugen på att göra ännu mer.

Vad är du mest nöjd att du har åstadkommit politiskt hittills under mandatperioden?
– Alla de verksamhetsbesök vi i Primärvårdsnämnden har gjort. Det är när man ser och hör personalens erfarenheter som jag får möjlighet att bilda mig en egen uppfattning. Det är ju sedan också det som ligger till grund för de beslut som fattas. Jag är också mycket stolt över vårt arbete med den nära vården, en fråga som har engagerat och berört mig väldigt mycket. Närhet i bemötande, trygghet och service är otroligt viktiga komponenter som vi hela tiden försöker se till att bevara och vidareutveckla. Även vårt arbete med digitalisering är något jag är stolt över, och har varit särskilt avgörande under covidutbrottet. Vi har åstadkommit så mycket under den här tiden, därför är det ännu roligare att kunna meddela att vi har än mer saker på gång!

Vad tänker du lägga ner extra kraft för att genomföra nu när halva mandatperioden kvarstår?
– Jag har många frågor som jag önskar driva! Att mindre vårdcentraler ska kunna etablera sig på landsbygden, oavsett huvudman. Att fortsatt värna om de mindre sjukhusen. Jag vill också se ett utökat samarbete mellan sjukhusen och vårdcentralerna. Det skulle på sikt ge mervärde både för personalen och de vårdsökande. Jag tänker arbeta för att de mobila teamen ska få ett utökat uppdrag men också för att vi ska få en utökad samverkan mellan fler verksamhetsområden. Detta så att beredskapen kan bli naturlig och snabb nästa gång vi ställs inför en kris eller utmaning.

Vilka är dina tre bästa hemestertips i Skåne?
– Jag gillar upplevelser som inte nödvändigtvis kräver en stor plånbok, upplevelser som är till för alla helt enkelt!

  • Hembygdsparken i Ängelholm. Där finns skolmuseum, djur, lekpark och bord där man kan äta sin picknickkorg. Det finns även våffelstuga och värdshus.
  • Breanäs vid Immeln, där man kan fiska och hyra kanot. Diabasberget ligger också där, där kan man leta stenar. Lite kuriosa är att vår berömvärda författare Martinsson bodde där ett tag.
  • Fredriksdal i Helsingborg förtjänar alltid att nämnas, med sina genuina uppförda gamla affärer med de gamla inredningarna samt den fina Herrgården med en stor kryddträdgård och rosodlingar. Här förenas verkligen kultur och upplevelse!