• / Nyheter
  • / "Digital jul med julbord över Zoom"

"Digital jul med julbord över Zoom"

Emma Järund, ersättare i Sjukhusstyrelse Helsingborg, är övertygad att det kommer ljusare tider snart så att medarbetarna, inte minst på Helsingborgs lasarett, kan få det lite lugnare.

Vilken julklapp skulle du vilja ge skåningarna och varför?
– Jag önskar verkligen att Helsingborgarna och framför allt medarbetarna på Helsingborgs lasarett kunde få ett lugnt avslut på detta ansträngande år. Tyvärr ser det inte ut att bli så utan viruset fortsätter sätta press på både sjukvården och det julfirande många sett fram emot. Det är en prövning för oss alla som längtar efter värme och närhet att hålla ut men vi måste göra detta för varandra och för de som sliter i vården för vår skull. Det kommer ljusare tider snart!

– Själv kommer jag att fira jul med familj och släkt digitalt i år. Det blir julbord över Zoom och tomten har aviserat att hen håller avstånd och lämnar alla klappar under granen tillsammans med en hälsning från nissarna. En Spotifylista med favoritlåtar och ett antal recept cirkulerar redan. Det blir en annorlunda men bra jul! En fördel är att även familjemedlemmar som bor i andra delar av världen kan vara med på lika villkor.

Vad önskar du dig själv i julklapp av dina nära?
– Min önskelista brukar alltid se likadan ut; någon cool teknisk pryl och en lång lista böcker. Bland böckerna ligger Rebecka Carlssons Exponentiell Klimatomställning i topp just nu.

Vad kan du inte vara utan på julbordet?
– Skåne är hemma för mig sedan många år tillbaka men på julbordet längtar jag efter den halländska långkålen. I övrigt experimenterar jag gärna med nya smakkombinationer och vegetariskt i huvudsak.