Ny styrelse för Centerpartiet i Skåne

Lördagen den 27 mars var det digital distriktsstämma för Centerpartiet i Skåne. 99 ombud från samtliga 33 kretsar i Skånes distrikt samlades framför sina skärmar. På agendan stod bland annat att utse en ny styrelse som ska leda distriktet genom valrörelsen.

Under den digitala distriktsstämman 2021 valde Centerpartiet i Skåne Enhälligt att ge fortsatt förtroende till Leif Sandberg som distriktets ordförande, Britt- Marie Jobacker som förste vice ordförande och Jonny Cato till andre vice ordförande.

”Jag vill tacka Centerpartiet i Skåne för det fortsatta förtroendet. Det känns otroligt roligt att få fortsätta leda Sveriges största Centerdistrikt, inte minst nu när en valrörelse står för dörren”, säger Leif Sandberg

Även större delen av distriktsstyrelsens övriga ledamöter valdes om. Dock valdes tre nya personer in bland de totalt tretton representanterna. Nya namn i distriktsstyrelsen är; Murat Özblci från Åstorp, Rasmus Waak Brunkestam från Ängelholm och Ingela Brickling från Hörby.

”Jag är hedrar och glad över att blivit invald i distriktsstyrelsen. Jag ser fram emot att få vara med och bygga Centerpartiet i Skåne ännu starkare. Vi har en viktig roll att spela i det politiska läge som råder och stå upp för en liberal politik som håller ytterkantspartierna utanför”, säger Ingela Brickling

Den nyvalda styrelsen kommer att leda distriktet genom den kvarvarande mandatperioden och samtidigt rusta Centerpartiet i Skåne inför den kommande valrörelsen. I valet 2018 gjorde Centerpartiet sitt bästa val på över 30 år på nationell nivå. Ett resultat som avspeglade sig även i Skåne där Centerpartiet suttit med och styrt i en majoritet av regionens kommuner sedan dess. 2022 är det val igen till kommun, region och riksdag och Centerpartiet i Skåne ser ljust på framtiden.

Distriktsstyrelsen för Centerpartiet Skåne:

Leif Sandberg, ordförande, Tomelilla, omval

Britt-Marie Jobacker, första vice ordförande, Trelleborg, omval

Jonny Cato, andre vice ordförande, Helsingborg, omval

Ander Edwall, ledamot, Hässleholm, omval

Andreas Nilsson, ledamot, Kristianstad, omval

Fredrik Jönsson, ledamot, Svalöv, omval

John Lager, ledamot, Lund, omval

Charlotte Bossen, ledamot, Malmö, omval

Olof Lindqvist, ledamot, Östra Göinge, omval

Monica Andersson, ledamot, Helsingborg, omval

Murat Özbalci, ledamot, Åstorp, nyval

Rasmus Waak Brunkestam, Ängelholm, nyval

Ingela Brickling, ledamot, Hörby, nyval