Regionlistan för valkrets sydost klar

Centerpartiets regionlista i sydost är klar. Överst på listan placerade sig nuvarande regionråd Birte Sandberg från Tomelilla följd av Ulrika Axelsson, första vice ordförande i sjukhusstyrelsen i Trelleborg.

Måndagen den 8 november samlades kandidater och ombud på Sjöbo gästis för att fastställa listan av regionkandidater för valkrets sydost. Nomineringsstämman valde att acceptera nomineringskommitténs förslag i sin helhet vilket innebar att sittande regionråd Birte Sandberg placerade sig som etta.

Jag är glad och tacksam för förtroendet att toppa Centerpartiets regionlista i Sydostskåne. Ser fram emot en bra valrörelse med fokus på mer nära vård, tillsammans med kandidaterna och medlemmarna i Centerpartiet för valvinst 2022, säger Birte Sandberg.

Efter Birte Sandberg placerade sig Ulrika Axelsson från Sjöbo. Ulrika sitter idag som första vice ordförande i sjukhusstyrelsen i Trelleborg. Ulrika är också ledamot i kulturnämnden samt ersättare i regionfullmäktige.

Jag ser fram emot att fortsätta mitt arbete med att sätta sydöstra Skåne på kartan. För mig är det viktigt att arbeta med förebyggande åtgärder för att alla skåningar ska kunna leva ett hälsosamt liv. Jag vill att vi breddar begreppet medicin till att innefatta även djur, kultur och natur som läkande krafter, säger Ulrika Axelsson.

Regionlistan för valkrets sydost har en god bredd geografiskt och är fylld med kandidater som alla har olika bakgrund och erfarenheter. Nedan presenteras regionlistan för valkrets sydost i sin helhet:

 1. Birte Sandberg, Tomelilla
 2. Ulrika Axelsson, Sjöbo
 3. Jörgen Sjöslätt, Skurup
 4. Eva Clausson, Ystad
 5. Anna Ling, Simrishamn
 6. Henrik Mårtensson, Simrishamn
 7. Tobias Högborg, Tomelilla
 8. Henric Sjöstrand, Sjöbo
 9. Hans Christersson, Ystad
 10. Jerry Nilsson, Ystad
 11. Per-Ove Forsberg, Ystad
 12. Ann-Helen Nilsson, Skurup
 13. Solbritt Lundgren, Rydsgård
 14. Magdalena Nour, Skanör
 15. Camilla Osterman, Blentarp
 16. Hasse Månsson, Skurup
 17. Håkan Eriksson, Ystad
 18. Pernilla Magnusson Wallgren, Bara
 19. Erik Campbell, Höllviken
 20. Jan Persson, Borrby