Regionen öppnar för sommarjobbare

Region Skåne är den absolut största arbetsgivaren i Skåne. Till och med en av de största i Sverige. Därför tar vi nu vårt ansvar och öppnar upp för att möjliggöra sommarjobb i Regionen.

För att få unga människor att upptäcka alla de yrkeskategorier som finns hos Region Skåne behöver vi synliggöra regionen. På så sätt kan ungdomar få en möjlighet till arbetslivserfarenhet samtidigt som det bidrar till att öka intresset för alla olika yrkeskategorier som regionen har som anställda. Det skriver regionrådet Annette Linander och ledamoten i servicenämnden, Mikael Stamming, i Kristianstadsbladet.

Att lära sig hur arbetslivet fungerar och få erfarenhet av är viktigt. Allians för Skåne där Centerpartiet ingår avsätter därför fem miljoner kronor i 2022 års budget för att kunna ta emot sommarjobbare inom Region Skåne.

Förhoppningen är att detta ska skapa ett större intresse för att arbeta i Region Skåne, och ge en inblick i arbetslivet och kanske kan underlätta kompetensförsörjningen. Men inte minst till att öppna ögonen för den nytta som alla professionella medarbetare gör varje dag.