FÖR SÄKRA OCH SUNDA MÅLTIDER

Anita Broddesson med rötterna i landsbygden berättar om sin erfarenhet av livsmedelsupphandlingar och varför hon tycker att närproducerat är bra.

Anita kommer från Ängelholm och har hela sin yrkesbakgrund inom offentliga kök, skolor, äldreomsorg och förskolor. Hon är medlem i Centerpartiet och på fritiden brukar hon umgås med barnbarnen och pyssla i trädgården. För Anita är närodlat bättre än mycket annat, eftersom den mindre producenten alltid konkurrerar med kvalitet i stället för pris.

”Jag har jobbat i livsmedelsupphandlingar med att försöka få in närproducerat och närodlat mat. För mig var det viktigt att veta vart maten kom ifrån, vem som levererade och helst vem som odlade för att kunna ge bästa kvalitet till människor”.

Vi i Centerpartiet står bakom närproducerad mat då det innebär fokus på bättre kvalitet, men också mindre påverkan på klimatet. Genom att byta ut importerad mat mot närproducerad mat med hög miljö- och klimathänsyn, kan vi ta ansvar för både bättre djurhälsa och miljö. Vi vill också att det ska bli lättare för dem som köper in mat till offentliga kök att ställa krav på miljöhänsyn, djurskydd och antibiotikaanvändning. Extra viktigt är det att servera hållbar mat i skolor, förskolor och äldreboenden. Därför vill vi öka kunskapen bland personal som köper in, tillagar och serverar mat i offentlig sektor. För säkra och sunda måltider.

Se hela klippet med Anita Broddesson här