• / Nyheter
  • / Olsson skriver insändare i Trelleborgs Allehanda "Idrott är bra reklam för en kommun"

Olsson skriver insändare i Trelleborgs Allehanda

"Idrott är bra reklam för en kommun"

Idrott är viktigt för att en kommun ska må bra!

Idrott är viktigt för att uppfostra ungdomar i teamwork, hälsa och för att lära ut hur man för sig i samhället.

Idrott är bra reklam för en kommun!

Underhållet på Vångavallen har varit eftersatt under många år och det är på tiden att en rejäl översyn görs. Likväl ska kommunen se till att andra anläggningar håller det måttet som krävs för att kommunens invånare ska kunna utöva sina aktiviteter. Även ifall vissa saker inte är lagstadgade så gör den ideella sektorn så oerhört mycket för en kommun att det kanske ändå går att räkna hem i slutändan.

Skulle Trelleborg Pirates gå upp i Ligan så får vi se till att vi har en hall som uppfyller de kraven. Går Vikings upp i SHL får vi se till att anpassa Söderslättshallen efter de behoven och skulle Palmstaden en dag kämpa upp sig till Superligan får vi se till att ha en hall som möter de kraven. Likväl som där i investeringsplanen ligger en ny anläggning för rugby, vilket gör att Pingvin kan nå framgångar under många år framöver. Likväl som vi bygger en ny fritidsgård i Skegrie och likväl som vi bygger ett utomhusbad i Anderslöv. Inget av detta är lagstadgat, utan det är sådant som gör att kommunens invånare mår bättre, finner livsglädje och känner att de har en trevlig fritid. Oavsett vilken förening, kön eller aktivitet det är så är detta något som många andra kommuner drömmer om. Detta är inget bekymmer för en kommun, det är min starka övertygelse att detta är något oerhört positivt.

Forskning visar på att det i dag inte är det klassiska (men självklart oerhört viktiga) som skola, vård och omsorg som gör att folk vill flytta till en stad, utan det är i allt större utsträckning tillgång till en aktiv fritid. Med kulturella evenemang i ens närhet, tillgång till att utöva och åskåda idrott samt ett levande centrum.

En investerad krona på det stora föreningslivet ger oerhört mycket tillbaka. Detta är ingen kostnad, detta är en investering för framtiden. En investering som ger förebilder för unga att fortsätta röra på sig och fortsätta vara med i olika gemenskaper.

Att TFF är tillbaka i Allsvenskan är något vi ska vara stolta över! Det är något som man kan surra om på stan. Något att slutaupp tillsammans kring och något att snacka om i lunchrummet. Det är utmärkt reklam för kommunen och en fjäder i hatten på alla trelleborgare som tillfälligt flyttat eller arbetar utanför staden.TFF gör, likväl som många andra föreningar i Trelleborg, väldigt mycket för staden och dess invånare och detta är något som vi som kommun ska stötta! TFF – ”En kraft i samhället” är ett ypperligt exempel på hur föreningslivet tar hand om alla i samhället. Hur man skapar gemenskap, pratar om värdegrund, respekt och olikheter och gör så våra ungdomar får en aktiv fritid.Därför kommer vi i Centerpartiet fortsätta jobba för att skapa de bästa förutsättningar för kommunens breda föreningsliv!

Ola Olsson

Centerpartiet