• / Nyheter
  • / En sann centerpartist; Karin B Hansson Förtroendevald för Centerpartiet Trelleborg

En sann centerpartist; Karin B Hansson

Förtroendevald för Centerpartiet Trelleborg

Under våren 2019 kommer vi här på hemsidan och på Facebook presentera de kompetenta och duktiga förtroendevalda vi har inom Centerpartiet i Trelleborg. Först ut är en sann centerpartist; Karin B Hansson, för henne har alltid Centerpartiet haft en central roll.

- Jag är centerpartist av tradition säger Karin med stolthet i rösten. Blev medlem så snart det gick, det måste varit vid 15 års ålder.

Karin är en mångårig Centerpartist med hjärtat på rätta stället. Idag bor Karin själv i ett vackert
litet hus i Maglarp väster om Trelleborg, men hennes särbo Bengt Svensson finns alltid nära till hands. Karin är mångfacetterad men hjärtat är alltid med i det hon gör och jobbar därför inom Svenska Kyrkan sedan 2003.

Efter att hon under ett par år varit med i Centerpartiets ungdomsförbund så blev det 1976 Karins tur att bli ordförande för detsamma, ett uppdrag hon tog sig an med stor bravur. Med åren så har hennes uppdrag varierat. Hon har bland annat varit andre vice ordförande i Kulturnämnden samt suttit i kommunfullmäktige flera mandatperioder. 

- Tills årsskiftet var jag Centerpartiets representant i Malmros Silverbröllopsfond, men då förhandlingarna inte gav oss möjlighet att fortsätta med detta uppdrag så kommer jag kommande mandatperiod representera Centerpartiet i Carl Ajgeldingers barnhem. Ett uppdrag som jag anser spännande.

Även på fritiden är Karin en aktiv person. 

- Om man som jag har några hyllor med böcker, en trädgård, en vävstol - då kan man alltid finna något trevligt att göra. Och så finns ju särbon där att dela tid med.

Under vårt samtal kommer även en fråga upp som många centerpartister ställt sig under åren, varför Karin B kallas just för Karin B:

- Jo det kom till i och med att jag började jobba på SKS (Sveriges kyrkliga studieförbund, senare Sensus). Där fanns redan en Karin Hansson på kontoret i Trelleborg med ungefär samma ålder. Och för att vi inte skulle förväxlas tyckte jag att jag fick lägga till något till mitt namn. Då blev det "B" eftersom mitt andranamn är Birgitta, säger Karin innan hon fortsätter:

- I kyrkopolitiska sammanhang har det också varit bra för jag har en namne Karin Hansson i Svedala också och vi har förekommit båda två på samma valsedel till kyrkoval. Så därav benämns jag ofta som Karin B Hansson.

Centerpartiet i Trelleborg tackar Karin för hennes mångåriga engagemang och hoppas att Centerpartiet fortsatt får ha en central roll i hennes liv.

- Än idag tycker jag att Centerpartiet är det bästa partiet som har den bästa grunden att stå på framförallt vad gäller alla människors lika värde och rättigheter.

Skribent: Ola Olsson