• / Nyheter
  • / Mats Ingvarsson, en mångårig och mångsidig centerpartist. Förtroendevald för Centerpartiet Trelleborg

Mats Ingvarsson, en mångårig och mångsidig centerpartist.

Förtroendevald för Centerpartiet Trelleborg

Vi fortsätter presentationen av Centerpartiet Trelleborgs förtroendevalda. Näste man på tur är en mångårig och mångsidig centerpartist som alltid är att lita på.

Smygehamnsbon Mats har under många år varit centerpartist.

- Jag gick med i CUF någon gång i förhistorisk tid på 1980-talet. Mest beroende av att alla kompisar var med i CUF, säger Mats.

Under årens lopp har han haft en rad olika politiska uppdrag i Trelleborg. Fram till den 20 mars har Mats varit ordinarie ledamot i Trelleborgs Stadsnät AB:s styrelse och kommer framöver ha en suppleantplats i Trelleborgs Elnät AB. Det som vi övriga Centerpartister i Trelleborg förknippar Mats med är att han alltid är att lita på, kommer med väldigt bra input och har alltid kloka åsikter. Men vad tänker du då dig att du kommer tillföra kommande mandatperiod?

- Jag tycker mig ha tillfört en del tidigare i kommunikationen med markägare när det gäller intrångsfrågor vid grävning av fiber mm. Detta är något jag kommer arbeta vidare med, för med kommunikation kan man lösa det mesta.

Idag bor Mats i Smygehamn med de utflugna barnen Martin och Mattias mamma. Mats arbetsfält är hela Skåne.

- Jag är utbildad lantmästare och är jobbar som distriktsrepresentant/säljare av växtskydd på Gullviks, vilket gör att jag reser mycket i mitt arbete.

Även utanför Centerpartiet och arbetet är Mats en mycket aktiv person, som så många andra centerpartister driver han ett lantbruksföretag på nätter och helger men hinner trots det med en del annat.

- Jag har en del andra styrelseuppdrag i anknytning till lantbruket bl.a. i LRF och Vemmenhögs försöksring, säger Mats. Vi håller dessutom på att projektera ett nytt hus, som förhoppningsvis kan vara inflyttningsklart under 2020. Skulle det bli någon ytterligare stund över besöker jag Odd Fellow i Trelleborg någon torsdag då och då.

Centerpartiets webbredaktion tackar Mats för pratstunden och önskar honom stort lycka till med sitt uppdrag framöver!

Skribent: Ola Olsson