• / Nyheter
  • / Tommy Bengtsson, en mångsidig man som inte ligger på latsidan. Förtroendevald för Centerpartiet Trelleborg

Tommy Bengtsson, en mångsidig man som inte ligger på latsidan.

Förtroendevald för Centerpartiet Trelleborg

Vi fortsätter presentationen av Centerpartiet i Trelleborgs förtroendevalda. Näste man på tur är en mångårig centerpartist och f.d. bankdirektör från södra Halland. En mångsidig man som verkligen inte ligger på latsidan.

Tommy Bengtsson har varit centerpartist sedan början av 60-talet. Under många år levde han och verka i Laholm men bor idag i Beddingestrand. Tommy har ett förflutet inom bank-, finans- och fastighetsbranschen i Halland, Blekinge och Skåne. Liksom idag, så var han under åren i Halland en mycket aktiv centerpartist.

- Under 60-talet var jag ordförande för en avdelning inom Centerpartiets ungdomsförbund med över 160 medlemmar, säger Tommy. Sedan flöt det bara på och genom åren har jag bl.a. varit aktiv som kommunfullmäktigeordförande för Centerpartiet i Laholm, kommunstyrelsens AU, Socialnämnden och kommunala valberedningar. Jag har även verkat 20 år i kommunala bostadsbolag varav 16 år som ordförande.

Även yrkesmässigt har Tommy aldrig legat på latsidan.

- Jag har, bland mycket annat arbetat som Bankdirektör på Länsförsäkringar i Halland och som mest haft 14 olika styrelseuppdrag.

Idag bor Tommy med sin fru i en vacker villa i Beddingestrand. Mycket av fritiden går till de 4 barnen med tillhörande 8 barnbarnen, men politiken har han inte släppt helt.

- Från 2019 är jag invald som revisor i Trelleborgs Kommun, ett uppdrag som jag tror att jag kommer trivas alldeles utmärkt med. Jag hoppas jag ska få nytta av den breda erfarenhet jag fått genom åren och kunna bidraga till utvecklingen inom kommunen, säger Tommy och fortsätter:

- Det som driver mig är mitt stora samhällsintresse och engagemang för människor, men jag är ledig en hel del också med min hustru, vi reser och gör utflykter.

Även ifall Tommy är 72 år fyllda så är han fortfarande aktiv inom näringslivet. Tommy är styrelseordförande för AB Skånska Dagbladet där även tidningen Norra Skåne ingår. Ett uppdrag han sköter med bravur, säger ägarföreningens ordförande Ola Olsson.

Hans tidigare erfarenhet inom fastighetsbranschen efterfrågas av många och därför är han även VD för fastighetsbolaget S:t Gertrud och Skånepantern.

- Jag känner att jag fortfarande har mycket att ge och därför är det så skoj att kunna bidraga i dessa bolag.

På fritiden är det mycket sport som gäller.

- Tidnings och fastighetsvärden tar en hel del tid men jag har även ett stort sportintresse, det har jag egentligen alltid haft. Under 60 och 70-talet spelade jag mycket fotboll och var faktiskt med i Halmia under några av klubbens glansdagar. Än idag hänger Halmiahalsduken på väggen hemma i kontoret.

Centerpartiets webbredaktion tackar Tommy för pratstunden och önskar honom stort lycka till med sitt uppdrag framöver!

Skribent: Ola Olsson