• / Nyheter
  • / Rolf Stridsberg, en mångårig centerpartist som inte är rädd för att hugga i. Förtroendevald för Centerpartiet Trelleborg

Rolf Stridsberg, en mångårig centerpartist som inte är rädd för att hugga i.

Förtroendevald för Centerpartiet Trelleborg

Vi fortsätter presentationen av Centerpartiet Trelleborgs förtroendevalda. Näste man på tur är en mångårig centerpartist som aldrig är rädd för att hugga i.

I Önnarp på gränsen mot Skurup möter vi 72-åriga Rolf Stridsberg som sedan länge är med i Centerpartiet.

- Jag gick med i CUF redan 1958, det var det ungdomsförbundet som fanns hemma på orten och det var en självklarhet att engagera sig. Både för det politiska och det sociala, säger Rolf.

Från 1958 fram till idag har Rolf haft en mängd olika uppdrag. Han har bl.a. varit ordförande för Centerpartiet i Önnarp, och suttit i diverse nämnder. Allt från kultur och fritid till Arbetsmarknad och omvårdnad.

- Jag tycker det är viktigt att bidra till samhället och försöka göra kommunen till en bättre plats att leva på. Även ifall mitt arbete stundtals tagit lång tid så har det alltid varit viktigt att engagera sig politiskt såväl som i föreningsliv, säger Rolf och fortsätter.

- Idag sitter jag i valnämnden inom Trelleborg Kommun och sitter även i kretsstyrelsen för Centerpartiet i Trelleborg. Det som driver mig är att alla ska få möjlighet att rösta, sen är jag väldigt intresserad av kultur- och fritidsfrågor.

Rolf bor idag med sin fru Yvonne i Önnarp, förutom politiken så lägger Rolf mycket tid på att hjälpa sina två vuxna söner med tillhörande fyra barnbarn, det kan vara allt från barnpassning till ett och annat byggprojekt.

- Från början var min dröm att bli bonde men ända sedan 60-talet har jag varit murare istället. Men lantbruksdrömmen har alltid funnits där och som så många andra centerpartister så driver jag ett fritidsjordbruk där hemma. Så man kan säga att jag fått arbeta med det bästa av två världar.

Inom Centerpartiet är Rolf känd som en person till att lita på. Är det någon aktivitet så kan man alltid räkna med att Rolf gör allt för att komma, ofta tillsammans med hans trevliga livskamrat Yvonne. Är det kampanj som står på programmet ställer han alltid upp och är aldrig rädd för att hugga i, men även utanför lantbruket och centerpartiet är Rolf en mycket aktiv person.

- Jag sitter med i distriktet för Sveriges bygdegårdar, ett uppdrag jag verkligen brinner för. Det är viktigt att hela landet ska få leva och jag värnar verkligen om våra bygdegårdar. Det är en naturlig samlingsplats för folket på landsbygden och det är ofta i dessa lokaler minnen och framtid skapas.

 

Centerpartiets webbredaktion tackar Rolf för pratstunden och önskar honom stort lycka till med sina uppdrag framöver!

Skribent: Ola Olsson