Bo Andersson, nybliven trelleborgare med mångårigt förflutet inom Centerpartiet.

Förtroendevald för Centerpartiet Trelleborg

Vi fortsätter presentationen av Centerpartiet Trelleborgs förtroendevalda. Näste man på tur är en mångårig centerpartist med fötterna i den skånska myllan.

Den tidigare Slågarpsbon Bo Andersson är sedan några månader tillbaka trelleborgare och bor med sin sambo i en bostadsrätt i norra delarna av staden. Även ifall han idag är ”stabo” så finns hjärtat kvar på landsbygden.

- Jag gick med i Centerpartiet på grund av den starka rösten för landsbygden, att hela landat ska leva. Jag är utbildad inom lantbruk och då var Centerpartiet det självklara valet. Jag tycker det är viktigt att man som parti är jordnära och inte tappar kontakten med gräsrötterna, säger Bo.

Under årens lopp har han haft en rad olika politiska uppdrag i Trelleborg, men även varit aktiv inom kyrkan.

- Det uppdraget som jag hade under många år var i servicenämnden i Trelleborg, men jag har även bl.a. varit ordförande i Kyrkan hemma i församlingen. Idag sitter jag som Centerpartiets representant i valnämnden och är även en del av kretsstyrelsen.

Även ifall valnämnden är en nämnd som är ganska lagbunden så släpper Bo inte sina hjärtefrågor.

- Det är viktigt att man som kommun och politiker behandlar alla medborgare lika i samhället. Alla ska ha samma förutsättningar att kunna utvecklas och alla människor har lika värde. I övrigt så ligger såklart landsbygdsfrågorna mig varmt om hjärtat säger Bo.

Idag bor alltså Bosse i Trelleborg efter ett långt lantbrukarliv på gården i Slågarp, att bo i centrum har både sina för- och nackdelar. Eftersom lantbruket alltid tagit mycket tid så hoppas Bosse nu kunna få mer tid över till sina fritidsintressen.

- Förutom politiken så vill jag kunna vara ute i naturen så mycket som möjligt. Det är viktigt att människor får känna frisk luft i ansiktet och komma ut i skog och mark. Annars har jag ett stort intresse för veterantraktorer och besöker gärna utställningar och marknader vilket jag hoppas få mer tid till framöver.

Centerpartiets webbredaktion tackar Bo för pratstunden och önskar honom stort lycka till med sina uppdrag framöver! När vi i augusti kommer till Anderslövsmarknad så är självklart Bosse på plats!

Skribent: Ola Olsson