• / Nyheter
  • / Anna Wild, företagsam centerpartist som brinner för partiets humanitära värdegrund och som har hjärtat på rätta stället. Förtroendevald för Centerpartiet Trelleborg

Anna Wild, företagsam centerpartist som brinner för partiets humanitära värdegrund och som har hjärtat på rätta stället.

Förtroendevald för Centerpartiet Trelleborg

Vi fortsätter vår presentation av våra duktiga och kompetenta företrädare. Näst på tur är en varm och sympatisk kvinna från kommunens östra delar som nyligen gick med i partiet, nämligen Smygebon Anna Wild.

- Jag har röstat på Centerpartiet länge och kände att jag ville fördjupa mitt engagemang och blev därför medlem 2017. Anledningen till varför det just blev Centerpartiet var framförallt partiets humanitära värdegrund som jag delar, säger Anna och fortsätter:

- Jag är ju relativt ny i partipolitiken men har arbetat länge med humanitära frågor i NGO's som Amnesty, Rädda Barnen och Röda Korset. Jag brinner för samverkan. Jag drömmer om en mindre uppdelad värld, en värld där vi alla förstår att vi alla måste verka tillsammans för en bättre framtid.

När det var dags att studera så kunde Anna inte riktigt bestämma sig så det har blivit en härlig kompott som verkligen speglar Anna som person.

- Min utbildning är väldigt blandad. Jag har pluggat marknadsföring, teaterkunskap och internationella relationer något som jag verkligen har nytta av i mitt arbete och i mina förtroendeuppdrag.

Hon bor idag i en villa i Smygehamn tillsammans med sina 3 barn och inte mindre än 4 katter. Inte långt från hennes hus ligger hennes arbete på Smygehus havsbad. Som så många andra centerpartister så är Anna också egen företagare på ”fritiden” men till skillnad från de flesta andra så är det inte inom jordbruk utan inom projektledning och marknadsföring.

- Jag jobbar sedan en tid tillbaka som marknadsförare och projektledare på Smygehus havsbad. Ett arbete som jag trivs utmärkt med där jag får arbeta kreativt och i ett härligt lag. Sedan 10 år tillbaka så driver jag även ett företag inom marknadsföring och event, läs mer om Annas företag här.

Idag representerar Anna Centerpartiet som ledamot i kretsstyrelsen. Ett uppdrag hon haft sedan stämman i våras.

- Jag brinner för att få vara med och fortsätta utveckla Trelleborg. Skola och omsorg är viktiga områden men även näringslivsfrågor är väldigt viktigt för mig. Jag vill verka för ökad samverkan på alla plan, i alla led.

Som trebarnsförälder kan tiden ibland inte räcka till, men Anna har ett otroligt engagemang och tillför alltid en härlig positivitet på mötena.

- Sedan tonåren har jag varit aktiv inom Rädda Barnen med olika uppdrag både i Stockholm och Trelleborg. Även idrottsvärlden har intresserat mig och jag har varit engageras inom simidrotten med bl.a. styrelseuppdrag i IFK Stockholms simklubb, säger Anna och fortsätter:

- Får jag någon tid över på kvällar och helger så är jag helst ute på äventyr, gärna i naturen eller inom kulturen. Jag gillar att få uppleva olika spännande utställningar eller låta mig förföras av diverse föreställningar.

Centerpartiet i Trelleborg tackar Anna för pratstunden och hoppas att hon kommer vara med och utveckla partiets värdegrund med värme och hjärta under lång framtid.

Skribent: Ola Olsson