• / Nyheter
  • / Ola Olsson, en redig centerpartist med många järn i elden. Centerpartiet Skånes nya ombudsman! Förtroendevald för Centerpartiet Trelleborg

Ola Olsson, en redig centerpartist med många järn i elden. Centerpartiet Skånes nya ombudsman!

Förtroendevald för Centerpartiet Trelleborg

Vi fortsätter presentationen av Centerpartiet Trelleborgs förtroendevalda. Näste man på tur är en nybliven kommunfullmäktigeledamot som alltid har många bollar i luften.

Trelleborgaren Ola är aktiv centerpartist sedan några år tillbaka och sitter idag i fullmäktige tillsammans med Mats, Mette, Patrik och Mariann.

- Jag var med och la valplattformen 2006 men efter det flyttade jag till Kristianstad och bodde där i 6 år. När jag sedan flyttade hem till valet 2014 var det naturligt att engagera sig i partiet. Jag märkte att jag mest satt hemma och hade åsikter om diverse saker, så antingen fick jag sluta att ”gnälla” eller så fick jag engagera mig politiskt. Att det blev just Centerpartiet är dels för att det finns väldigt bra företrädare i Trelleborg som jag kan relatera till och dels partiets värderingar. Jag valde det senare, säger Ola och fortsätter:

- Idag sitter jag i Kommunfullmäktige i Trelleborg, men även i Kultur- och fritidsnämnden. Jag har även fått äran att representera Centerpartiet som ledamot i regionala utvecklingsnämnden samt folkhälsoberedningen inom Region Skåne. Dessa uppdrag passar mig verkligen som handen i handsken då det också är mina intressen. Jag brinner verkligen för Trelleborg och Skåne, för folkhälsa och att människorna som bor här ska ha en meningsfull fritid vare sig den innehåller idrott, kultur eller annan verksamhet.

Idag bor Ola med sin underbara sambo i stadens norra delar.

- När jag åter flyttade till Trelleborg så köpte jag en lägenhet på Gula Gården men kände att jag saknade trädgård så därför införskaffade jag en koloni på området Sommarfrid. Efterhand insåg jag att det var närheten till en utemiljö i hemmet jag var ute efter så när det blev dags att skaffa något gemensamt med flickvännen Lina blev det naturligt att skaffa hus.

Även utanför det politiska så kommer Centerpartiet spela en stor roll framöver, trots att han är utbildad civilekonom väljer han nu att helt byta bana.

- Idag jobbar jag som exploateringscontroller inom Malmö Stad, ett spännande arbete där man får vara med och driva stadens utveckling. Men även ifall det är ett trevligt jobb så saknar jag det sociala och kreativa. Så från och med 15 juni i år så är jag ny ombudsman för Centerpartiet i Skåne. Ett arbete som jag verkligen ser fram emot att få börja. Det ska bli superskoj att få vara med och driva partiet mot valvinst 2022.

Ola är en mycket aktiv person, så även ifall Centerpartiet tar mycket av hans vakna tid så hinner han även med en hel del annat på fritiden.

- Sedan många år tillbaka är jag speaker på Vångavallen när Trelleborgs FF spelar sina hemmamatcher, ett uppdrag jag verkligen uppskattar. Jag är även styrelseordförande för den förening som äger tidningarna Skånska Dagbladet och Norra Skåne, ett mycket spännande och lärorikt uppdrag för en koncern som omsätter mångmiljonbelopp.

Centerpartiets webbredaktion tackar Ola för pratstunden och önskar honom stort lycka till med alla sina uppdrag framöver!