Vellinge
Centerpartiet lokalt
  • / Nyheter
  • / Moderaterna tackar nej till debatt med Centerpartiet i Vellinge

Moderaterna tackar nej till debatt med Centerpartiet i Vellinge

Carina Wutzler (M) har svarat att hon inte är intresserad av att delta i en debatt med Centerpartiet i Vellinge. En debatt som var tänkt att hållas på församlingshemmet i Falsterbo den 23 augusti.

- Det är olyckligt att Moderaterna och Carina Wutzler tackar nej till en debatt så nära inpå valet, säger Magdalena Nour, Centerpartiets förstanamn till kommunfullmäktige.

- Jag tycker det är tråkigt och arrogant att inte våga ta debatten med oss. Våra väljare har rätt att få svar på sina frågor. Eller är det så att Moderaterna inte vågar? Det enda som förlorar på detta är demokratin i Vellinge kommun, fortsätter hon.

- Jag beklagar verkligen Moderaternas inställning, säger Rolf Erichs, andranamn på Centerpartiets kommunfullmäktigelista.
- Vi har i snart ett år försökt få till stånd en debatt med Moderaterna om vårt förslag till skattesänkning i kommunen. Trots att det finns utrymme för en sådan vägrar M med Carin Wutzler i spetsen att ens diskutera frågan. En skattesänkning skulle komma alla medborgare till gagn, istället har överskottet gått till kravlösa bonusar för kommunanställda.

Centerpartiet går till val på att vitalisera demokratin i Vellinge kommun. Vi vill bryta maktmonopolet, öka transparensen och lyssna mer på kommunens invånare. Därför bjöd vi in till debatt med Moderaterna, som nu tyvärr vägrar delta i ett samtal där alla intresserade hade kunnat ta del av våra åsikter.

- Carina Wutzler säger ofta att oppositionen bara reagerar och aldrig kommer med egna förslag och initiativ, säger Magdalena Nour.
- Vi har tagit fram ett program fyllt med politik och bjudit in till debatt. Och då tackar Moderaterna nej.