Ett starkt lag i valet 2022

Centerpartiets lista till valet i Falköpings kommun innehåller både erfarna kandidater och helt nya. Det finns en blandning av kön, åldrar, yrke och geografisk spridning.

Karola Svensson, nr 1 på Centerpartiet Falköpings lista

1 Karola Svensson, Falköping

Jag är född och uppvuxen i Falköping, har två barn, man och katt. Är företagare i grunden men har sedan 2014 varit kommunalråd. Frågor som jag kommer driva är landsbygdsutveckling, bra och sunda villkor för näringslivet, nära vård i hela kommunen, samlade och tidiga insatser för barn och unga. Mitt stora fritidsintresse är dykning vilket medför att jag ser hur våra sjöar och hav ser ut under ytan. Jag kommer arbeta för rent vatten, rena sjöar och hav.

Vanja Wallemyr, nr 2 på Centerpartiet Falköpings lista

2 Vanja Wallemyr, Mularp

63 år, gift 4 vuxna barn, bor på en gård i Mularp med hög biologisk mångfald där vi odlar olika grödor som sedan blir till olika livsmedel, vi har också skogsbruk och elproduktion.
Nyfiken på det mesta, gillar en god bok eller en tur på hästryggen. För mig är hållbar utveckling viktigt där människor i alla åldrar mår bra, miljö och kulturvärden kan samsas med företagsutveckling på landsbygden och i tätorterna. Utveckla forsknings och innovationskluster där de gröna näringarna, näringslivet och civilsamhället samverkar för att utveckla de möjligheter som finns på ett hållbart sätt, är en dröm jag har.

Niclas Fällström, nr 3 på Centerpartiet Falköpings lista

3 Niclas Fällström, Hornborga

Jag är landsbygdsföretagare och arbetar med jordbruk, turism och landsbygdsutveckling. I Falköpings kommun har vi fantastiska möjligheter att skapa mycket bra inför framtiden. Då måste vi ta tillvara och arbeta i hela kommunen, från Fivlered till Brobacken och från Kälvene till Ullene. Utvecklat, hållbart företagande ger skattekraft och möjligheter. Människors lika värde måste vi slå vakt om - då blir samhällsbygget starkt.

Stefan Lennartsson, nr 4 på Centerpartiet Falköpings lista

4 Stefan Lennartsson, Luttra

Jag är 48 år med sambo och en dotter. Jag är lantbrukare och konsult som gillar skidåkning. Jag brinner för småföretagande, utbildningsfrågor, att fler (unga ) ska vilja starta eget och att öka förståelse för hur det funkar att driva företag. Jag vill också öka allmänhetens kunskap om var samhällets pengar kommer ifrån."

Anna Nyberg, nr 5 på Centerpartiet Falköpings lista

5 Anna Nyberg, Falköping

Jag är 59 år, bor i Falköping och är nybliven medlem i Centerpartiet.
Jag är frilansjournalist och skriver mycket om hästar och ridsport, och känner därmed ett stort engagemang för landsbygdsfrågor och landsbygdsföretagande. Men jag har ett stort intresse för samhällsfrågor i stort och vill vara med och göra Falköping, hela Falköping, till en ännu bättre plats att leva i.

Yasin Yama

6 Yasin Yama, Falköping

Jag är 38 år. Jag är SFI lärare, frilanstolk och har bott i Falköping sedan min ankomst 2011. Jag är mycket intresserad av frågor om utbildning, jobb och jämställdhet. Jag har anslutit mig till Centerpartiet för att jag ska kunna uppmuntra de nya svenska att de engagera sig att påverka sina liv.

Joel Grafström

7 Joel Grafström, Marka

Jag är 39 år och bor med familj på landsbygden strax utanför Falköping. Jag jobbar som systemutvecklare men är även utbildad Lantmäteriingengör. Teknik, fysisk planering och infrastruktur är därför några saker som ligger mig särskilt varmt om hjärtat. Idag nödvändiga ingredienser för att kunna bo och jobba där man vill och därför är det särskilt viktigt att bevaka detta på landsbygden samt i de mindre tätorterna för att hela kommunen ska leva.

Emil Larsson

8 Emil Larsson, Kinnarp

Sofia Thuvesson

9 Sofia Thuvesson, Floby

Jag är 34 år och är egenföretagare som bor med min familj på landsbygden utanför Floby. Det som gör att jag är engagerad i Centerpartiet i Falköping är att jag brinner för landsbygden och att kunna jobba och bo i hela kommunen. De frågor som ligger mig närmast hjärtat är barn och utbildningsfrågor och utveckling av landsbygden. Makten ska ligga nära människor och vi ska ta tillvara engagemangen i varje del av kommunen.

Helen Engström

10 Helen Engström, Stenstorp

Jag är 55 år och bor i Stenstorp. Till vardags finns jag på Lantis i Dala, ett personalkooperativ som bedriver barnomsorg. Min fritid spenderas med friluftsliv. Favoriterna är vandra och åka skidor av alla slag. Jag är engagerad i Scouterna och Majblomman. Båda fyller viktiga funktioner i vårt samhälle.
De viktigaste frågorna för mig är levande landsbygd, småföretagande, barn och unga. De tillsammans symboliserar för mig framtid.

Maria Vångell Rehn

11 Maria Vångell Rehn, Floby

Jag är 50 år och bor tillsammans med min familj i Floby. Som medlem i Centerpartiet vill jag jobba för att hela kommunen skall leva. Att det skapas förutsättningar för att kunna bedriva företag även på landsbygden. Att vår infrastruktur fungerar. Att kunna bo var man vill i kommunen beroende på i vilket skede man befinner sig i livet. Något som jag också tycker är viktigt är att vi skapar förutsättningar för våra barn och unga att få trygghet, framtidstro och lärande när det finns behov för olika insatser.

David Frid

12 David Frid, Slutarp

Christiane Uhle Johansson

13 Christiane Uhle Johansson, Falköping

Jag är 38 år och jobbar som specialpedagog. För 11 år sedan kom jag ifrån Tyskland till Falköping. Efter att ha växt upp och levt i storstadsmiljöer har jag under de senaste åren i Sverige lärt mig att älska småstäder som Falköping och dess landsbygd.

Johan Aldén

14 Johan Aldén, Marka

Ali Liaqat

15 Ali Liaqat, Stenstorp

Jag är 43 år och bor i Stenstorp. Jag är egenföretagare som affärs- och migrationskonsult och har hjälp mer än 100 företag från Umeå till Skåne. Jag jobbar med ett team bestående av bland annat en advokatfirma, revisionsbyrå, företagsförmedlare och skattexperter. Jag sitter i styrelsen och har verksamhetsnavar för förskolan Molekylen. Jag har två magisterexamen inom ekologi och företagsekonomi samt har läst biomedicin på Skövde högskola. Mitt intresse är att träffa nya människor och skapa nätverk. För mig är det viktigt att alla människor har lika mycket ansvar och rättigheter oavsett bakgrund och etnicitet. Tillsammans kan vi bidra till att skapa en bättre och framgångsrik framtid för alla.

Ann-Britt Larsson

16 Ann-Britt Larsson, Luttra

Jag är 65 år och bor i Luttra. Jag är intresserad av landsbygdsutveckling, närproducerad matproduktion, äldreomsorg, utbildning och att motverka socialt utanförskap.

Göte Andersson

17 Göte Andersson, Grolanda

Som pensionär, boende i Grolanda, gillar jag att hålla på med odling och att se och smaka på det som växer. Jag är föreningsmänniska sedan ungdomen och har styrelseuppdrag i flera föreningar, bl a Grolanda bygdeförening och Falbygdens Röda Korskrets. Att hjälpa till att hålla igång landsbygden är viktigt. Det är även hållbarhetsfrågor och hjälpverksamhet.

Eva-Marie Brorsson

18 Eva-Marie Brorsson, Vartofta

Börje Svensson

19 Börje Svensson, Broddetorp

Jag heter Börje Svensson och bor i det vackra Hornborga i norra änden av Falköpings kommun. Jag värnar om att det ska vara möjligt att utveckla hela vår kommun med företagsetableringar, byggnation och service både i tätorterna och på landsbygden. Energifrågorna, framför allt förnybar energi, intresserar jag mig mycket för. Jag är numera pensionär efter ett långt yrkesliv inom verkstadsindustri och lantbruk, men arbetar periodvis genom eget företag med lite av varje där jag behövs.

Gunnel Bergkvist

20 Gunnel Bergkvist, Falköping

Falköpingsbo med uppdrag i Svenska Kyrkan, Kompetens- och arbetslivsnämnden och pensionärsorganisationen SPF. Har en bakgrund som lärare i Falköping och som FN-expert under många år i Papua Nya Guinea. Vi ska fortsätta det goda arbetet med att utveckla hela kommunen till en plats att längta till.

Inger Eriksson

21 Inger Eriksson, Kinnarp

Jag är 64 år och jobbar som receptionist på ett tillverkningsföretag. Jag bor i Kinnarp med min man . Jag är intresserad av landsbygdsfrågor och allas lika värde och rättigheter.

22 Evelin Esseen, Falköping

Torbjörn Larsson, Luttra

23 Torbjörn Larsson, Luttra

68 år, pensionär sedan några år, jobbar halvtid som lastbilschaufför. Driver ett litet lantbruk samt sysslar lite med fastighetsunderhåll. De frågor som jag tycker är intressanta är landsbygdsfrågor, samt strategifrågor. Värderingsfrågor tycker jag också är intressanta.

Kerstin Arnesson

24 Kerstin Arnesson, Vartofta-Åsaka

Jag bor i Vartofta-Åsaka och är 72 år. Tidigare har jag varit yrkesverksam under många år i
Falköpings kommuns kultur- och fritidsförvaltning Jag är bl.a. intresserad av kultur- och landsbygdsfrågor.

25 Ingermar Gustavsson, Falköping

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.