Birgit Bjelkengren

Personbild


Jag vill bidra i den dialog som formar vår framtid, både för oss, våra barn och vår planets övriga levande organismer.

Jag tror helt och fullt på att om vi samlar många tankar och idéer, kunskap och erfarenhet från olika sammanhang, då kan vi lösa det mesta. För att nå dit behöver vi alla vara villiga att lägga fram våra bra idéer, så vi tillsammans kan snickra ihop det bästa för Skara, för Sverige och för vår planet.

För det är inte alltid din eller min idé räcker, men de kanske väcker en ny idé, en som överträffar de båda andra...

Vilken lokal fråga engagerar dig mest?
Att alla ska ges samma möjligheter i förskola och skola, så varje människa kan lyckas och hitta sitt sammanhang där vi alla kan bidra och känna oss behövda. Att våra vägar behöver underhållas på ett långsiktigt sätt, att lappa och laga hela tiden blir inte billigare längden och det förlorar alla på, även staten.

Varför engagerade du dig politiskt?
Jag har alltid varit engagerad i samhällsfrågor, men lagt min tid i föreningar (scout, volleyboll) under många år. Startskottet blev en knäskada, som gjorde att jag inte längre hade träningar och match varje vecka. Viljan att sysselsätta mig med något meningsfullt och kunna göra skillnad resulterade i ett politiskt medlemskap och engagemang.

Berätta om dig själv!
Jag är utbildad landskapsarkitekt och arbetar som planarkitekt i Skövde. Har nyligen flyttat från Axvall till Stenum. På fritiden ägnar jag mig åt trädgård och odling, stickning, virkning och annat slöjdande, friluftsliv/scouting, ambassadör för Tröstemöss Sverige. Jag tycker om att vara i vår egen trädgård och de skogar som finns runtom. Att tillsammans med barnen hälsa på kor i någon hage häromkring eller på Axevallahed.

Nuvarande uppdrag

  • Kommunfullmäktige, ledamot
  • Barn- och utbildningsnämnden (BUN), 1:e vice ordförande
  • Centerpartiets kretsstyrelse i Skara, ledamot

Kontaktinformation

  • birgit.bjelkengren@skara.se
  • 0766-16 51 16

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.